Νικολάου στο CNN Greece: Δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα και θα διασφαλίσουμε την υγεία των κρατουμένων


Σε ένα στενό κλοιό υγειονομικών μέτρων βρίσκονται τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας για την μετάδοση του κορωνοϊού.

Στις φυλακές της χώρας έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» και στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί έρχονται το επόμενο διάστημα να προστεθούν και αλλά.

Το πρωί της Δευτέρας η γενική γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού και συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη αλλά κυρίως με εκπροσώπους των κρατουμένων όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece.

Ήδη έχουν απαγορευθεί τα επισκεπτήρια, οποίος μπαίνει στη φυλακή πρώτα θερμομετριέται ενώ αστυνομικοί και σωφρονιστικού προσωπικό φορούν γάντια και μάσκες.

Επίσης έχει υπάρξει απόφαση οποίος νέος κρατούμενος φτάνει σε φυλακές πρώτα θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών και μετά από το σχετικό ιατρικό έλεγχο θα πηγαίνει για να εγκατασταθεί στο κελί του. Η ανησυχία πάντως στις φυλακές είναι μεγάλη καθώς στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας υπάρχουν χιλιάδες φυλακισμένοι.

Όπως είπε στο CNN Greece η κ. Νικολάου:

«Κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα και θα διασφαλίσουμε την υγεία των κρατουμένων απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Όλοι έχουν καταλάβει ότι το μέτρα που πήραμε μπορεί να ήταν αυστηρά αλλά ήταν με γνώμονα μόνο την ασφάλεια τους. Ήδη έχω δώσει εντολή να έχουν όλοι στα κελιά τους αντισηπτικά, γάντια και μάσκες ενώ ξεκινάμε να αλλάξουμε στρώματα και κλινοσκεπάσματα. Έχουν γίνει ήδη δυο απολυμάνσεις και θα γίνονται και άλλες».

Σύμφωνα με το πλάνο των μέτρων που έχουν ληφθεί, ήδη στον Κορυδαλλό έχει δημιουργηθεί ένας χώρος στο οποίο θα φιλοξενούνται αποκλειστικά κρατούμενοι που θα έχουν ύποπτα κρούσματα ενώ με κάθε σύμπτωμα ο κρατούμενος θα απομονώνεται ώστε να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η διασπορά του ιού.

Ο κύκλος της ενημέρωσης από την κυρία Νικόλαου θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ η αποφυλάκιση περίπου 1.500 κρατουμένων με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά σε μικρό αδικήματα, αναμένεται να δώσει ανάσα στις φυλακές.

Πηγή: www.cnn.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.