Μακάβριο μεροκάματο για κρατούμενους σε φυλακές στη Νέα Υόρκη


Στους κρατούμενους των φυλακών Ράικερς των ΗΠΑ προσφέρεται μεροκάματο για το σκάψιμο τάφων, με την παροχή προστατευτικού εξοπλισμού.

Κρατούμενοι των φυλακών Ράικερς στις ΗΠΑ δέχονται προσφορά 6 δολαρίων την ώρα, για να βοηθήσουν στο σκάψιμο τάφων αφού τα νοσοκομεία, τα νεκροτομεία και τα γραφεία τελετών έχουν κάνει πίσω από αυτό το δυσάρεστο έργο, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19.

Την συγκεκριμένη πληροφορία αποκάλυψε μέσω ρεπορτάζ η εφημερίδα The Intercept, αναφέροντας πως στους κρατούμενους προσφέρεται προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός και 6 δολάρια την ώρα, προκειμένου να σκάψουν τάφους στα δημόσια νεκροταφεία της νήσου Χαρτ.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Έιβερι Κοχέν, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, επιβεβαίωσε πως προσφέρθηκε δουλειά για το σκάψιμο τάφων σε κρατούμενους των φυλακών Ράικερς, αλλά υποστήριξε πως δεν έχουν σχέση με τον COVID-19, σημειώνοντας πως κρατούμενοι σκάβουν τάφους εδώ και καιρό.

Την ίδια ώρα, ο Ράιαν Γκριμ, δημοσιογράφος της εφημερίδας The Intercept, σημείωσε πως η παροχή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού «δεν αφήνει και πολλές αμφιβολίες» για τον σκοπό των τάφων που θα σκάψουν. Επίσης, σε σχέδιο που είχε αναπτύξει το 2008 ο τότε επικεφαλής ιατρικός επιθεωρητής, Τσαρλς Χερς, για την επόμενη πανδημία που θα έπληττε τη Νέα Υόρκη, είχε προτείνει να θαφτούν οι νεκροί σε τάφους, σκαμμένους από κρατούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αναφερόμενο ωρομίσθιο των 6 δολαρίων είναι αρκετά υψηλό για τους κρατούμενους, αφού συνήθως το ωρομίσθιο για διάφορες εργασίες από κρατούμενους κυμαίνεται στα 0,62 δολάρια την ώρα, όπως η παραγωγή του αντισηπτικού NYS Clean που κατασκεύασαν στις αρχές του μήνα.

Οι φυλακές του Ράικερς έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά στη διαχείριση της εξάπλωσης του κορονοϊού μεταξύ των κρατουμένων, με τον Ρος Μακντόναλ, επικεφαλής ιατρό στις εγκαταστάσεις, να δηλώνει μέσω του διαδικτύου πως «οι μολύνσεις στις φυλακές μας επεκτείνονται γρήγορα» παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Ο ντε Μπλάσιο αποκάλυψε την Κυριακή πως 650 κρατούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ η εγκληματικότητα είχε μειωθεί, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των κρατουμένων να μειωθεί «κατά 860». Η πλειοψηφία των 650 κρατουμένων που ελευθερώθηκαν είχαν υποκείμενα νοσήματα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν υψηλές πιθανότητες θανάτου, αν νοσούσαν με τον COVID-19.

Πηγή: sputniknews.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.