Ομοσπονδία Σωφρονιστικών: Ζητούν το δώρο Πάσχα και για το νοσηλευτικό προσωπικό

Το οξύμωρο γεγονός ότι το νοσηλευτικό προσωπικό των καταστημάτων Κράτησης της χώρας, επειδή διοικητικά υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι στο Υπουργείο Υγείας, δε θα λάβει το δώρο Πάσχα, που εκτάκτως θα δώσει η κυβέρνηση ως αναγνώριση του έργου τους, επισημαίνει με  ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Η επιστολή εστάλη στον στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ.  Οικονόμου, την  Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ, Αξιότιμη κα Γενική,
Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν 69/2-3-2020 εγγράφου μας, περί της καταβολής του δώρου Πάσχα που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση και θα το λάβουν εν τέλει και εκτός των άλλων όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας κτλ, σας γνωρίζουμε ότι στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κορυδαλλού (τέως Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού) παρατηρείται το εξής παράδοξο: το μισό σχεδόν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα λάβει το δώρο Πάσχα, λόγω του γεγονότος ότι υπάγονται ως προσωπικό στο Υπουργείο Υγείας, ενώ το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά και στον ίδιο χώρο εργασίας δεν θα το λάβει.
Το ίδιο ισχύει και για όλους τους συναδέλφους μας ιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στα ιατρεία των Φυλακών της Χώρας και οι οποίοι δεν θα λάβουν την οικονομική αυτή ενίσχυση, παρά το γεγονός ότι καλούνται σε εξαιρετικά δύσκολες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες να παράσχουν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στους κρατούμενους.
Θεωρούμε καταρχήν εξαιρετικά άδικο το γεγονός ότι δεν καταβάλλεται το δώρο Πάσχα σε όλους τους εργαζομένους, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των Καταστημάτων 2 Κράτησης και του Ιδρύματος Αγωγής της Χώρας, αλλά είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι δεν θα το λάβει ούτε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Φυλακών.
Σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την μη καταβολή του δώρου Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας και σας καλούμε έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή να αποκαταστήσετε την αδικία. Τα προβλήματα των ελληνικών φυλακών παραμένουν, είναι πολλά και απαιτούν λύσεις».
Πηγή: www.dikastiko.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.