Οι κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού ξεκινούν κινητοποιήσεις


Κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, οι κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού!  

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι κρατούμενοι της Δ2 πτέρυγας των φυλακών Δομοκού ξεκινούν κινητοποιήσεις, με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών ως μέτρο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού, με στάσεις στο μεσημεριανό κλείσιμο της φυλακής (12-3 μ.μ.) και αποχή εργασίας και συσσιτίου από την Τρίτη 22/4.

Διαβάστε την ανακοίνωση των κρατουμένων:
«Συνυπογράφουμε τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι κρατούμενες/οι των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και των Γυναικείων φυλακών Ελαιώνα, που εξεγέρθηκαν στις 9/4 μετά το θάνατο της κρατούμενης, Αζιζέ Ντενίρογλου.
Ως απάντηση στις εξαγγελλόμενες κινητοποιήσεις μας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε έρευνα χθες το βράδυ σε κελιά τη πτέρυγας Δ2 (Βαρελάς- Μαζιώτης), με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό μας, ενώ, ταυτόχρονα, μετήγαγε εκδικητικά τον συγκρατούμενό μας, Δημάκη, από τη Δ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών, ως αντίδραση στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων του Κορυδαλλού, που από τις 13/4 απέχουν από την εργασία.
Είναι προφανές ότι η καταστολή είναι η μόνη απάντηση του υπουργείου Προ. Πο. στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων σε Δομοκό, Κορυδαλλό, Ελαιώνα, Χανιά και την επέκτασή τους σε Μαλανδρίνο, Κέρκυρα. Καταστολή, η οποία ξεκίνησε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, που εκδηλώθηκε στάση στο μεσημεριανό κλείσιμο στις 20/3, με την μεταγωγή Ρούπα, την προληπτική μεταγωγή Μαζιώτη στις 24/3 στο Δομοκού, την επέμβαση των ΜΑΤ στην εξέγερση του Ελαιώνα, μετά το θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντενίρογλου και συνεχίζει με τις έρευνες στο Δομοκό και τη μεταγωγή Δημάκη στα Γρεβενά.
Το υπουργείο, παρά τις εξαγγελίες της γ. γ αντιεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, που υποσχέθηκε στις συναντήσεις με κρατούμενους ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση, αποδεικνύει ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει, πριν να υπάρξει θάνατος κρατουμένων από κορωνοϊό στις φυλακές.

Κρατούμενοι της Δ2 Πτέρυγας των φυλακών Δομοκού»
Αναδημοσίευση www.newsbreak.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.