Στην Βουλή το θέμα των νοσηλευτών των Φυλακών

Ερώτηση Καμίνη για την ενίσχυση και των εργαζομένων στα ιατρεία των φυλακών

Στη διόρθωση μιας αδικίας προς το υγειονομικό προσωπικό των φυλακών της χώρας στοχεύει κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε προς τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης. 

Οπως αναφέρει ο κ. Καμίνης, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Μαρτίου 2020 δεν συμπεριλαμβάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στα ιατρεία των φυλακών στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων δομών του Υπουργείου Υγείας για το 2020. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδικίας, η περίπτωση του Ειδικού Κέντρου Υγείας Κορυδαλλού (τέως Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού), το οποίο υπάγεται τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό έχει ως συνέπεια, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι να λαμβάνουν το επίδομα και οι υπόλοιποι, μολονότι προσφέρουν την ίδια ακριβώς εργασία και υπόκεινται στους ίδιους κινδύνους, να το στερούνται. 

Σχεδόν 25 μέρες μετά την ανακοίνωση της πρώτης δέσμης μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση αδυνατεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις φυλακές, παρότι εργαζόμενοι και κρατούμενοι αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, σημειώνει ο κ. Καμίνης. 

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση για το θέμα είχε εκδώσει και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ). 

Πηγή: Protagon.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.