Κανένα κρούσμα κορωνοϊου στις φυλακές- Πόσο στοίχησαν οι απολυμάνσεις


Κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν έχει αναφερθεί στις φυλακές της χώρας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παίρνει επίσημα θέση για το κόστος της απολύμανσης.

Ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα σχετικά με τις ενέργειες για απολυμάνσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κρατητήρια της χώρας, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία τονίζεται πως δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα covid-19 σε σωφρονιστικό κατάστημα . Παράλληλα γίνεται αναφορά και στο κόστος ενεργειών για την υγειονομική θωράκιση των καταστημάτων κράτησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Από την πρώτη κιόλας στιγμή ήδη από τις 27 Φεβρουαρίου 2020, υπό τη συνεχή καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, η ΓΓΑΠ ενήργησε άμεσα μέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών υγειονομικής θωράκισης των ΚΚ, μεταξύ των οποίων ήταν η άμεση διενέργεια απολυμάνσεων και απεντομώσεων – μυοκτονιών σε όλα τα ΚΚ της χώρας. Ενδεικτικό της απαρέγκλιτης τήρησης του τρίπτυχου «διαφάνεια -φερεγγυότητα - αποτελεσματικότητα», είναι ότι η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία της ΓΓΑΠ και μάλιστα πλέον των κατά νόμο προβλεπομένων, ζήτησε και έλαβε σχετικές εγγυητικές επιστολές από τις αναδόχους εταιρείες.
Οι επιλεγείσες εταιρείες προσέφεραν τις οικονομικότερες τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την απολύμανση των 235.000 τετραγωνικών μέτρων των 34 Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, του Ι.Α.Α.Α. Βόλου και 120 υπηρεσιακών οχημάτων το κόστος της σύμβασης που υπεγράφη ήταν 140.000 €, όταν η αμέσως επόμενη προσφορά ήταν στις 390.000 €.
Άλλωστε, για όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Γεν. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής υπάρχουν πρωτόκολλα ορθής εκτέλεσης του έργου. Μοναδική στόχευσή μας αποτέλεσε αφενός η τήρηση των διατάξεων της από 14-3-2020 ΠΝΠ και αφετέρου ο συνδυασμός ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και επίτευξης της οικονομικότερης προσφοράς ανά περίπτωση σχετικά με την προμήθεια και παράδοση του απαραίτητου υλικού και υπηρεσιών σε όλα τα ΚΚ της χώρας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω έγκαιρων, σύννομων και συντονισμένων ενεργειών είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα COVID-19 εντός των Καταστημάτων Κράτησης».
Αναδημοσίευση www.newpost.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.