Βόλος: Δίωξη σε 24 άτομα για τα επεισόδια στις φυλακές! Ο έλεγχος στα κελιά που άναψε φωτιές


Δίωξη για απείθεια σε βάρος 24 ατόμων άσκησε για τα επεισόδια του περασμένου Ιουνίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου ο εισαγγελέας. Ο ίδιος ολοκλήρωσε την προκαταρκτική που είχε διατάξει με αφορμή την ένταση που επικράτησε στις 25 Ιουνίου 2019 στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, οπότε και 24 κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους και μάλιστα είχαν προχωρήσει σε φθορές.

Οι 24 κρατούμενοι στο σύνολό τους αλλοδαποί παραπέμπονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Οπως είναι γνωστό οι ταραξίες κρατούμενοι είχαν προκαλέσει φθορές σε δύο καρτοτηλέφωνα και έσπασαν τα τζάμια διαδρόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων στα κελιά τους όπου σημειωτέον εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αιχμηρά αντικείμενα.

Το επεισόδιο είχε διαρκέσει από τις 6 το απόγευμα έως και τις 7.30, διάστημα στο οποίο οι κρατούμενοι παρέμεναν στο προαύλειο χώρο και χτυπούσαν μεταλλικά αντικείμενα στο τσιμέντο, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους. Επέστρεψαν μόνο όταν αστυνομικοί ετοιμάζονταν να επέμβουν στον χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης είχε κληθεί για να επαναφέρει την τάξη, όπως και μεγάλη αστυνομική δύναμη για επιτήρηση με στόχο την πρόληψη.

Το πειθαρχικό συμβούλιο που είχε συγκληθεί τότε κάλεσε σε απολογία έντεκα συνολικά κρατούμενους, που κρίθηκε ότι ήταν εκείνοι που άρχισαν τα επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε σχεδόν στην πλειοψηφία αυτών μεταγωγή σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ στους υπόλοιπους υπαίτιους βαθμούς ποινής και στέρηση εργασίας. Κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στις φυλακές Λάρισας, Τρικάλων και ένας στον Κορυδαλλό.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Βόλου είχε διατάξει προκαταρκτική. Με την ολοκλήρωσή της ο Εισαγγελέας άσκησε διώξεις κατά 24 αλλοδαπών κρατουμένων οι οποίοι θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απείθεια.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλος, taxydromos.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.