Απάντηση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: «Όχι σε παιχνίδια αναίτιων «αποκεφαλισμών» στελεχών»

Απάντηση σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ερευνώνται 15-20 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για συμμετοχή σε κυκλώματα που βάζουν ναρκωτικά στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού το φαινόμενο συνεχίστηκε και την περίοδο της καραντίνας που ουδείς έμπαινε στις φυλακές (κανένα επισκεπτήριο), δίνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ).
Αναφέρει:   
«…Είναι αλήθεια πως στον αγώνα κατά της διαφθοράς, η αποκαλυπτική δημοσιογραφία έχει αποδεδειγμένα σημαντικότατο ρόλο. Ωστόσο, η αποκαλυπτική δημοσιογραφία οφείλει πέρα από την περιγραφή του όποιου προβλήματος, να αναδεικνύει τα γενεσιουργά του αίτια, να επιμερίζει και να προσωποποιεί, όπου είναι δυνατόν τις ευθύνες των εμπλεκομένων.
Διαβάσαμε το άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στις 9/5/2020 με τίτλο «Σοκαριστικό: Κυκλώματα επίορκων υπαλλήλων αλωνίζουν στις φυλακές» και είναι αλήθεια ότι ενθουσιαστήκαμε όταν είδαμε ότι αναφερόταν σε αποκαλύψεις. Ολοκληρώσαμε την ανάγνωση και για τις αποκαλύψεις που μας προϊδέαζε, τελικά δεν είδαμε καμία. Η αναφορά στο ότι 15-20 σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού «από πληροφορίες της Λ. Κατεχάκη» εμπλέκονται στην διακίνηση ναρκωτικών, αν εξαιρέσουμε τους αριθμούς, έχει την ίδια αποκαλυπτική αξία με τον λόγο κάποιου που θα ισχυριστεί ότι φέτος το καλοκαίρι θα υπάρξουν κάποιες πυρκαγιές στην Χώρα.
Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι οι εργαζόμενοι στις Φυλακές με ένα μεταφυσικό τρόπο συγκροτούν μία κοινωνία αγγέλων. Αντιθέτως, έχουμε αναφερθεί σε δόλιες και επίορκες κατά καιρούς συμπεριφορές, έχουμε πρωτοστατήσει στην ανάδειξή τους και στον καταλογισμό των ευθυνών, σε αυτούς που εμπλέκονται και που εμείς τους αποκαλούμε συνυπηρετούντες και σε καμία περίπτωση συναδέλφους μας. Στα πλαίσια αυτής της συνδικαλιστικής υποχρέωσης είχαμε έγκαιρα καταγγείλει και αναδείξει όλα όσα συνέβαιναν στο Κ.Κ. Κορυδαλλού τα τελευταία χρόνια. Ήταν τότε που όταν εμείς καταγγέλλαμε, κάποιοι έλεγαν ότι είτε υπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες είτε διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις.
Με την ίδια λοιπόν παρρησία δηλώνουμε πως η σημερινή λειτουργία του Κ.Κ Κορυδαλλού  είναι για πολλούς λόγους συνεχώς βελτιούμενη και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που συνέβαιναν στο πρόσφατο παρελθόν. Σε καμία περίπτωση η βελτίωση αυτή δεν έγινε με κάποιο μεταφυσικό τρόπο ή επήλθε ερήμην των εκεί εργαζομένων συναδέλφων μας. Κανείς δεν δικαιούται να το πει αυτό και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε.
Η ανάγκη της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας θα εξακολουθεί να υπάρχει. Όσοι όμως ασχολούνται με αυτή πρέπει να έχουν κατά νου ότι κάποιες φορές μπορεί να πιστεύουν ότι αποκαλύπτουν και άρα συμβάλλουν στον πόλεμο κατά της διαφθοράς, αλλά αν οι πληροφορίες τους είναι ανεπιβεβαίωτες, τότε θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Όπως λέγετε, ο δρόμος που οδηγεί στην κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Εμείς θα προσθέσουμε πως σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν άδεια.
Ο λαός μας λέει ακόμα πως  κοντά στο νου και η γνώση. Εμείς παραλλάσσοντάς το θα πούμε πως κοντά στην διάθεση και η γνώση. Εκτός αν κάποιοι μαζί με όλα τα άλλα είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε διάφορα παιχνίδια όπως αυτά των αναίτιων «αποκεφαλισμών» στελεχών».
«Βολές» της αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών από σωφρονιστικούς υπάλληλους στις φυλακές
Ένα «σενάριο» που αν αποδειχτεί με την ύπαρξη συγκεκριμένων στοιχείων και όχι γενικόλογες εκτιμήσεις, απειλεί να τινάξει στον αέρα το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, διατυπώνεται από πηγές της αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτό λόγω της καραντίνας και της αδυναμίας πραγματοποίησης επισκεπτηρίου, φάνηκε ποιοι εισάγουν τα ναρκωτικά στις φυλακές αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε περισσότερους από 80 κρατουμένους που μεταφέρονταν από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα! Οι περισσότεροι από αυτούς που φέρονται να … εξήγαγαν ναρκωτικά από τον Κορυδαλλό εντοπίστηκαν στις φυλακές της Πάτρας.
Τις διατυπώσεις αυτές έκαναν πηγές της αστυνομίας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, και σύμφωνα με αυτές στα κυκλώματα εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 15-20 σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Το σκεπτικό
Το σκεπτικό της επισήμανσης εχει να κάνει με την δίμηνη καραντίνα και «το γεγονός ότι πλέον στις φυλακές δεν μπορεί, λόγω των μέτρων για τον Covid-19, να υπάρξουν επισκεπτήρια ιδιωτών, δικηγόρων ή και οποιουδήποτε άλλου ατόμου, με την εις άτοπον απαγωγή, «ενοχοποιεί» κυκλώματα φρουρών του Κορυδαλλού, ότι αυτοί γεμίζουν την εν λόγω φυλακή με ναρκωτικά, κινητά ή και άλλα παράνομα υλικά που συνεχίζουν να εντοπίζονται εκεί».
Το θέμα βέβαια είναι οι διαπιστώσεις της αστυνομίας να εμπλουτιστουν με στοιχεία.
Πηγή: www.dikastiko.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.