Τρίκαλα: Κρατούμενος χτύπησε με τηγάνι σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές

Αρκετές οι εντάσεις στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων τις τελευταίες ημέρες

Σοβαρό επεισόδιο με σωφρονιστικό υπάλληλο να δέχεται επίθεση από Αλβανό κρατούμενο, σημειώθηκε στις φυλακές Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του TV10.gr όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη, όταν Αλβανοί κρατούμενοι στην Α1 Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων λογομάχησαν και πιάστηκαν στα χέρια.

Σωφρονιστικός υπάλληλος που έσπευσε να τους χωρίσει, δέχτηκε χτυπήματα από… τηγάνι στο κεφάλι και την πλάτη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων, χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Το επεισόδιο όμως και ο αναβρασμός στις Φυλακές της Μπαλκούρας δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ίδιοι κρατούμενοι φέρονται να συγκρούστηκαν ξανά χθες Παρασκευή.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και κατά το παρελθόν, με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) να θίγει την βία που επικρατεί στις Φυλακές της χώρας επανειλημμένως, επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι παραμένουν στην κυριολεξία απροστάτευτοι.

Καμπανάκι από τους Σωφρονιστικούς:

"Η βία στις Φυλακές είναι πρωταρχικό πρόβλημα" δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Σπύρος Καρακίτσιος και υπενθυμίζει ότι "η πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης θίγει ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας την απώλεια αισθήματος ασφάλειας στις Ελληνικές Φυλακές". 
"Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η αρμόδια Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής οφείλουν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα και να προστατεύσουν εργαζομένους και κρατουμένους".  

Πηγή: www.protothema.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.