Δράμα: Παραδόθηκαν οι νέες σύγχρονες φυλακές Νικηφόρου

Το συνολικό κόστος κατασκευής των φυλακών Νικηφόρου άγγιξε τα 25 εκατ. ευρώ και καταλαμβάνει συνολική έκταση 20.000 τ.μ.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των δύο υπουργείων, παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νικηφόρο Δράμας του Δήμου Παρανεστίου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφoρών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ένα από τα πιο σύγχρονα σωφρονιστικά καταστήματα, όσον αφορά στις κτηριακές υποδομές του.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής, στο χαιρετισμό του υπογράμμιζε ότι «σίγουρα θα ήταν καλύτερα να εγκαινιάζαμε σχολεία κι όχι φυλακές», ωστόσο συμπλήρωσε ότι το νέο σωφρονιστικό κατάστημα που παραδίδεται αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των φυλακών, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους κρατούμενους. Το συνολικό κόστος κατασκευής των φυλακών Νικηφόρου, όπως ανέφερε, άγγιξε τα 25 εκατ. ευρώ και καταλαμβάνει συνολική έκταση 20.000 τ.μ. ενώ διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές που επιβάλλεται να έχει ένα σωφρονιστικό κατάστημα.
Τόνισε ακόμα ότι χρειάστηκε να ξεπεραστούν αρκετά προβλήματα «προκειμένου να φτάσουμε σήμερα στην παράδοση του έργου αλλά σημασία δεν έχει να κοιτάμε το παρελθόν αλλά το μέλλον και σε όσα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε. Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα, υλοποίηση των δεσμεύσεων και όχι πισωγυρίσματα στο χθες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Οικονόμου: Οι πρώτες φυλακές που παραλαμβάνονται

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, παραλαμβάνοντας τις νέες φυλακές υπογράμμισε ότι «αποτελούν το πρώτο έργο, το πρώτο κτιριακό συγκρότημα, που παραλαμβάνεται από το υπουργείο μετά την ανάθεση των σωφρονιστικών καταστημάτων από το υπουργείο Δικαιοσύνης». Σημείωσε πως πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, από τα καλύτερα που διαθέτει σήμερα η χώρα το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση της νέας σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που στόχο έχει να προετοιμάζει τους τροφίμους να έχουν μια ομαλή κοινωνική ένταξη παρέχοντάς τους κάθε δυνατή υποστήριξη που χρειάζονται.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέπτεται από χθες τη Δράμα
Παρέστη σήμερα στην παραλαβή των εγκαταστάσεων του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας
Συνοδεύονταν από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέπτεται από χθες τη Δράμα, όπου σήμερα παρέστη στη τελετή παραλαβής των εγκαταστάσεων του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.
Τον κ. Υφυπουργό στη τελετή παράδοσης συνόδευαν η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα κτίριο σύγχρονο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα από τα καλύτερα που διαθέτουμε ως Σωφρονιστικά Καταστήματα, ενώ επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, φιλοδοξία είναι το νέο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας να καταστεί ένα «σχολείο» για την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στο κοινωνικό σύνολο.
Στο χαιρετισμό της, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «…συνιστά ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές και την αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης, όπως και στον αναγκαίο διαχωρισμό των κρατουμένων ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος τους. […] Το νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας θα αποτελέσει το σωφρονιστικό στολίδι της Βορείου Ελλάδος και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εν γένει βελτίωση και ανάπτυξη του σωφρονιστικού συστήματος της Χώρας μας.»
Σημειώνεται ότι το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, με χωρητικότητα (600) ατόμων, ενώ προβλέπεται να απασχοληθούν (258) υπάλληλοι. Θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων παροχών- πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς και πολλαπλές εκπαιδευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Στην τελετή παρέστησαν ακόμα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και του ΚΙΝ.ΑΛ. κα Χαρά Κεφαλίδου, καθώς και ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.
Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Εισαγγελέας Εφετών Θράκης κ. Γεώργιος Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Δράμας κ. Χρήστος Χατζηκωνσταντίνου, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Δράμας κα Χρυσάνθη Λαθήρα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος και ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Καταστημάτων Κράτησης και Διαχείρισης Κρίσεων Ιωάννης Σταλίκας.
Από την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης και άλλοι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δράμα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέφτηκε σήμερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο.
Επιπλέον, χθες συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και τους Δημάρχους Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη και Νευροκοπίου κ. Γιάννη Κυριακίδη.
Επίσης, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε χθες  συσκέψεις:
  • με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Διευθυντές των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, όπου ενημερώθηκε για θέματα τοπικού αστυνομικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα για την επικρατούσα στον Έβρο κατάσταση, και
  • με τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, όπου ενημερώθηκε για θέματα τοπικού αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Τέλος, είχε την ευκαιρία, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τα τοπικά Σωματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και των Συνοριοφυλάκων.

Πηγή: www.insider.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.