Οι φυλακές των ΗΠΑ που έχουν περισσότερα κρούσματα κορονοϊού από ότι άλλες χώρες του κόσμου


Οι αριθμοί συγκλονίζουν. Υπάρχουν 2.439 περιπτώσεις κορονοϊού που στη φυλακή Marion του Οχάιο. Σε μια άλλη φυλακή, στο Pickaway Correctional Institution, μετράνε περισσότερα από 1.700 κρουσματα. 

Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 1.600 ομάδες 50 ή περισσότερων περιπτώσεων κορονοϊού στις ΗΠΑ. Με τον όρο ομάδα στην εν λόγω κατάσταση, ορίζεται ένα συγκεκριμένο κοινωνικό σύνολο, το οποίο νοσεί από την πανδημία, για παράδειγμα ηλικιωμένοι σε γηροκομεία ή παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό. Οι φυλακισμένοι αποτελούν μια ομάδα που προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με το πέρας των ημερών. 

Διαπιστώνεται και το εξής παράλογο. Πολλές φορές οι φυλακές ξεπερνούν τα κρούσματα ολόκληρων πολιτειών. Συνολικά, λιγότεροι άνθρωποι εμφάνισαν κορονοϊό στην Κύπρο (975 περιπτώσεις), την Τζαμάικα (611 περιπτώσεις) ή τη Ρουάντα (494 περιπτώσεις) από ό, τι στα άνωθεν σωφρονιστικά ιδρύματα ή ακόμα και στην εγκατάσταση επεξεργασίας χοιρινού κρέατος Smithfield Foods στο Sioux Falls στη Νότια Ντακότα, με 1.098 περιπτώσεις.

Οι φυλακές ασφυκτιούν για να επιτρέψουν οποιαδήποτε κοινωνική αποστασιοποίηση ή αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα, αλλά επίσης νέες έρευνες διαπίστωσαν έλλειψη προστατευτικών εργαλείων ή ακόμη και βασικών ειδών υγιεινής. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί πάνω από 43.000 υποθέσεις Covid-19 στις φυλακές των ΗΠΑ, εκ των οποίων περισσότερες από 500 ήταν θανατηφόρες.

Καθώς η επιδημία εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, το Γραφείο Φυλακών των ΗΠΑ θέσπισε κατευθυντήριες γραμμές για την απελευθέρωση κρατουμένων από ομοσπονδιακές φυλακές, αλλά μέχρι στιγμής το ποσοστό των απελευθερωμένων ομοσπονδιακών κρατουμένων είναι ελάχιστο (από το τέλος Απριλίου, μόνο περίπου το 1%).

Πάντως, οι πολιτικές κάθε πολιτείας διέφεραν μεταξύ τους: Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, ο κυβερνήτης Άντριου Κούομο είπε ότι 1.100 από τους 50.000 κρατούμενους που κρατούνται σε κρατικές φυλακές θα είναι επιλέξιμοι για απελευθέρωση και μέχρι στιγμής περίπου 900 έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Στο Οχάιο, απελευθερώθηκαν περίπου 110 άτομα από τα 51.000 που κρατούνται σε κρατικές φυλακές.

Σημειώνεται, ότι με τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι προσαγωγές στα κρατητήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος, μετάδοσης του ιού. 

Πηγη: Quartz
Share on Google Plus
Από το Blogger.