ΟΣΥΕ: Μνημείο αναξιοκρατίας και επιλογής ημετέρων οι τοποθετήσεις Δ/ντων και Προϊσταμένων στις Φυλακές


Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) με αφορμή τις χθεσινές τοποθετήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων Τμημάτων των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας, μεταξύ των οποίων και Αρχιφυλάκων. 

Η ΟΣΥΕ καταγγέλλει ότι αυτές οι τοποθετήσεις είναι αναξιοκρατικές και αδιαφανείς και ουσιαστικά επιλέχθηκαν ημέτεροι, κόντρα μάλιστα στις διατάξεις του Ν. 4369/2016 περί κρίσεων. 

Ιδιαίτερη μνεία κάνει η ΟΣΥΕ στις καρατομήσεις του Διευθυντή του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής κ. Δημήτρη Αποστολάκη και του Αρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας κ. Χρήστου Κλιάρη, οι οποίοι ουσιαστικά υποβιβάστηκαν, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλες Φυλακές, όπως των Ιωαννίνων, της Τρίπολης κτλ. 

Αναλυτικά η το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής: 

 Το επιτελικό κράτος στις Φυλακές τελικά αποκαλύφθηκε. Επί έντεκα μήνες αρνιόταν πεισματικά να κάνει κρίσεις Δ/ντων και Τμηματαρχών που έχουν να γίνουν από το 2010. Για αρκετό διάστημα πειραματίστηκε τοποθετώντας απλούς μα ημέτερους υπαλλήλους στη θέση Διευθυντών και Αρχιφυλάκων, ενώ ταυτόχρονα, καρατόμησε κριμένους Δ/ντες και Αρχιφύλακες και τους υποβίβασε σε απλούς υπαλλήλους. 

Χθες 11/6/2020 κόντρα στις διατάξεις του Ν. 4369/2016 και κάθε έννοιας αξιολογικής και αξιοκρατικής κρίσης, προχώρησε σε συνολική «διευθέτηση» του θέματος τοποθετώντας νέους Διευθυντές και Τμηματάρχες σε όλες τις Φυλακές της Χώρας. 

Αν εξαιρέσουμε κάποια προσχήματα που κρατήθηκαν στις Φυλακές του Συγκροτήματος Κορυδαλλού, οι τοποθετήσεις στις περισσότερες από τις Φυλακές της περιφέρειας είναι μνημείο αναξιοκρατίας και επιλογής ημετέρων. Η καρατόμηση αρκετών συναδέλφων όπως αυτές του Δημήτρη Αποστολάκη, διευθυντή στο ΑΚΚ Κασσάνδρας και του Χρήστου Κλιάρη, αρχιφύλακα Λάρισας θα τους στοιχειώνουν. 

Ακόμα και κάποια στελέχη της ΔΑΚΕ θεωρώντας ότι τέτοιες πρακτικές τους ξεπερνούν, αισθάνθηκαν την ανάγκη να διαχωρίσουν την θέση τους μιλώντας για παλαιοκομματικές συμπεριφορές και αυτό τους τιμά. Δυστυχώς όμως δεν είναι απλά θέμα παλαιοκομματικής συμπεριφοράς, αλλά για απόπειρα παλινόρθωσης των πλέον συντηρητικών πρακτικών της δεκαετίας του 1960 και της ΕΡΕ. 

Κάποιοι επέλεξαν να παίξουν με την προσωπικότητα πολλών συναδέλφων, μα κυρίως με την τύχη του εργασιακού μας χώρου. Δυστυχώς, θα καταγραφούν ως σύγχρονοι Ηρόστρατοι. Εδώ θα είμαστε και με κάθε αφορμή θα τους το θυμίζουμε.

Πηγή: www.osye.org.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.