Σε καραντίνα πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μετά από κρούσμα κορωνοϊού

fylakes2-thumb-large-thumb-large-thumb-large-thumb-large-thumb-large


Θετικό κρούσμα κορωνοϊού έχει εντοπιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 33χρονο Ελληνοαρμένιο κρατούμενο από τη Β’ Πτέρυγα των φυλακών, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Οσον αφορά τη διάγνωση του κρούσματος δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτή προήλθε μετά από αναφορά του κρατουμένου σε συγκεκριμένα συμπτώματα σχετικά με τον ιό ή αν έγινε τυχαία, στο πλαίσιο εξέτασης του από ωτορινολαρυγγολόγο. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο άνδρας αυτός κρατείται στην Β΄ πτέρυγα των φυλακών, μαζί άλλους πέντε κρατούμενους, παρουσίαζε από μέρες συμπτώματα ίωσης, χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον εκτός φυλακών, ή να είχε γίνει κάποια μεταγωγή του, ώστε να μετακινηθεί εκτός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος των φυλακών.

Επειδή παράλληλα είχε και πολύ πρησμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν σε εξωτερικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το εργαστήριο έβγαλε ότι ο άνδρας είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από COVID-19.

Ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και μπήκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα, γι’ αυτό μπήκε σε καραντίνα όλη η Β΄ πτέρυγα των φυλακών και ταυτόχρονα ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί με ποιους έχει έλθει σε επαφή ο άνδρας.

Από σήμερα το πρωί, θα ξεκινήσουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται ήδη στις φυλακές, σαρωτικά τεστ στους κρατούμενους της πτέρυγας σε πρώτη φάση και αν χρειαστεί και εκτός αυτής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Share on Google Plus
Από το Blogger.