Απάντηση της Σ.Νικολάου στο «έργα & ημέρες» του Π.Πολάκη«Κύριε» Πολάκη,

επανέρχομαι σε εσάς, διότι, όπως φαίνεται, η χθεσινή «τάπα» στα αδιανόητα ψέματά σας, δεν ήταν αρκετή. Το παρακάτω έγγραφο, που ευελπιστώ αυτή τη φορά να μπορέσετε να διαβάσετε χωρίς τα γνωστά παραμορφωτικά γυαλιά σας, λέει ότι τις υπόλοιπες ημέρες θα παραμείνω στην Κω, αποκλειστικά με προσωπικές μου δαπάνες. Είμαι περίεργη να δω τι θα εφεύρετε τώρα για να απαντήσετε.

Εκτός εάν το νέο εφεύρημά σας θα είναι όπως αυτό για τις μάσκες, καθώς σήμερα αποφασίσατε να «αναβαθμίσετε» τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε ένα άλλο επίπεδο, προφανώς ομοιόβαθμο του δικού σας: με εγκαλείτε τώρα γιατί η Γενική Γραμματεία υπέγραψε σύμβαση με δύο προμηθευτές, προκειμένου να παραδοθούν στα 34 Καταστήματα Κράτησης της χώρας, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, 330.000 μάσκες.

Ποιό είναι το πρόβλημα του «κυρίου» Πολάκη; 
Αν μπορώ να διακρίνω μεταξύ των λέξεων του νέου παραληρήματός του, το πρόβλημα είναι ότι οι δύο αυτές εταιρείες ενδέχεται να μην είχαν στους σκοπούς τους το εμπόριο μασκών – ούτε αυτό, όμως, δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει, πριν αρχίσει τον νέο οχετό του. Ούτε αν ήταν – που ήταν – φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες, σε αντίθεση με εταιρείες που απορρίψαμε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Ούτε, φυσικά, μπήκε στον κόπο να διαπιστώσει ότι η πρώτη εταιρεία προτάθηκε υπηρεσιακά (δεν ήταν προσωπική μου επιλογή, όπως αφήνει να εννοηθεί ο «κύριος») και η δεύτερη είχε προμηθεύσει με μάσκες, σε προγενέστερο μάλιστα χρόνο, την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια το Ασκληπιείο Βούλας (όλα τα έγγραφα στη διάθεσή του). Προφανώς, για τον «κύριο» Πολάκη, ανήκουμε όλοι στο ίδιο «κύκλωμα», που θέλει να χορηγήσει μέσα ατομικής προστασίας σε αστυνομικούς, ασθενείς νοσοκομείων, νοσηλευτές, 11.500 κρατούμενους και 6.000 υπαλλήλους των φυλακών.

Άραγε, ο «κύριος» Πολάκης, θα άφηνε χωρίς μάσκες τον πληθυσμό των φυλακών, μέχρι να βρει εταιρεία της αρεσκείας του; Μήπως, ο «κύριος» Πολάκης και οι συν αυτώ, λυπούνται που σε ένα τόσο ευαίσθητο υγειονομικά χώρο, όπως αυτός των φυλακών, που η κυβέρνησή του άφησε ρημαγμένο, δεν εμφανίστηκε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού; Μήπως ο «κύριος» Πολάκης επιχαίρει που έπεσα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης την ημέρα που είχε κάνει τις πρώτες αναρτήσεις λάσπης; – δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα ούτε μισή λέξη καταδίκης.

Η ανοχή στη διαστρέβλωση, στο ψέμα και στην αθλιότητα έχει ένα όριο, «κύριε» Πολάκη. Όπως σας είπα και χθες, τις απαντήσεις που οφείλετε να δώσετε, πλέον θα πρέπει να τις δώσετε στην ελληνική δικαιοσύνη. 

Καληνύχτα σας.


Πηγή: Προσωπικός Λογαριασμός Facebook της Σ. ΝικολάουShare on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.