Εξαθλίωση και εξευτελισμό καταγγέλλουν οι κρατούμενοι στις φυλακές Χαλκίδας

Επιστολή απέστειλαν οι κρατούμενοι στις φυλακές Χαλκίδας σχετικά με τις άθλιες συνθήκες κράτησης των κρατουμένων, η οποία δημοσιεύτηκε στις «Δικογραφίες» μαζί με φωτογραφικό υλικό των χώρων εντός της φυλακής. Οι κρατούμενοι κάνουν έκκληση σε οποιονδήποτε κρατικό ή δημόσιο φορέα έτσι ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες σχετικά με την κατάσταση, για να βελτιωθούν οι συνθήκες σίτισης, στέγασης, υγιεινής αλλά και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.
Στο κείμενο αναφέρεται πως το «διατηρητέο» κτίριο στο οποίο διαμένουν οι κρατούμενοι επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων και έχουν εκδικητικό και εξευτελιστικό χαρακτήρα. Μάλιστα, καταγγέλλουν την μηδαμινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους παρέχεται, η οποία συμβαίνει μόνο για την καταστολή των κρατουμένων. 
Αναλυτικά η επιστολή:
Κραυγή απόγνωσης για τις άθλιες και τραγικές συνθήκες διαβίωσής τους
Κάκιστες συνθήκες διαβίωσης επικρατούν στην αποθήκη ξεχασμένων ανθρώπων, που πνίγουν τα δικαιώματα τους οι σωφρονιστικοί εκδικητές, στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας.
Κάνουμε αυτή την ενέργεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για τις άθλιες συνθήκες, που επικρατούν και μαυρίζουν ολοένα και περισσότερο τις ψυχές ανθρώπων, που εκτίουν ποινές, επιβαλλόμενες από το κράτος δικαίου της χώρας μας, με στόχο το "σωφρονισμό".
Θέλουμε να κοινοποιήσουμε και να εκθέσουμε και να επισημάνουμε στην Πολιτεία, τον εξευτελισμό και την εξαθλίωση των κρατουμένων, που ζουν και εκτίουν ποινές, σε αυτό το κατάστημα κράτησης, με σκοπό να κοινοποιήσουμε, σε φορείς που μπορούν να μεριμνήσουν στην καλυτέρευση της εκδικητικής καθημερινότητας, που επιδιώκουν ολοένα και περισσότερο, με την πάροδο του χρόνου, σε αυτό το σωφρονιστήριο–κολαστήριο που είναι λίαν επιεικώς "διατηρητέο".
Οι συνθήκες που επικρατούν όσον αφορά τη στέγαση, τη σίτιση και την υγιεινή των κρατουμένων είναι χείριστες και δεν αξίζουν ούτε σε εκτροφείο χοίρων.
Οι κατσαρίδες και οι αρουραίοι είναι οι πρώτοι επισκέπτες που περνούν επάνω από το φαγητό των κρατουμένων, οι κοριοί και οι ψύλλοι και όλα τα συναφή ακάρεα κάνουν βόλτες πάνω στα ταλαιπωρημένα από την υγρασία και την παλαιότητα και ακαταλληλότητα του κρεβατιού, κορμιά των κρατουμένων...
Κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε κρατικό ή δημόσιο αρμόδιο φορέα, για τη μέριμνα αυτής της άθλιας κατάστασης και εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας μας, για την, κυριολεκτικά, υγειονομική βόμβα που απειλεί, ολοένα περισσότερο την υγεία όλων μας.
Θα θέλαμε με αυτή την επιστολή, να παρακινήσουμε, με σκοπό να συσταθεί μια επιτροπή αξιολόγησης και επίβλεψης του, λίαν επιεικώς, διατηρητέου κτιρίου, όσον αφορά τη διαμονή μας και έναν υγειονομικό έλεγχο, όσον αφορά την υγεία και την υγιεινή μας.
Επίσης καταγγέλλουμε ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μηδαμινή και χορηγούνται μόνον τα απαραίτητα ψυχότροπα φάρμακα, για την καταστολή και τον αποπροσανατολισμό των κρατουμένων, απέναντι σε αυτή την εξαθλιωτική απάνθρωπη καθημερινότητα.
Ελπίζουμε η Πολιτεία να ανταποκριθεί και να βοηθήσει, ώστε να καλυτερεύσει η καθημερινότητα και η διαβίωση όλων των κρατουμένων, με μόνο σκοπό το σωφρονισμό και την επανένταξη τους, αφού εκτίσουν τις ποινές τους, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Αναδημοσίευση www.efsyn.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.