Φυλακές Κασσαβέτειας: : Καταγγελίες για υποχρεωτικές αποσπάσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων

 


Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον Ε.Α.Κ.Κ.Ν Κασσαβέτειας καταγγέλλουν τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου αποσπά υπάλληλους σε άλλα Καταστήματα της χώρας, «χωρίς οι ίδιοι να το επιθυμούν, προφασιζόμενη «υπηρεσιακές ανάγκες», τις οποίες το ίδιο το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό θα έπρεπε να είχε καλύψει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων (φυλακτικό, διοικητικό, επιστημονικό κλπ), κάτι το οποίο είναι πάγιο αίτημα τόσο της Ο.Σ.Υ.Ε. όσο και των κατά τόπους σωματείων και συλλόγων των Καταστημάτων Κράτησης σε όλη τη χώρα».

Επιρρίπτουν επίσης ευθύνη σε αρχιφύλακες αλλά και διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης που συναινούν με τις αποφάσεις αυτές χωρίς αντίδραση, τη στιγμή που υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό.

«Οι τοποθετήσεις, χωρίς αντικειμενική κρίση, από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια -εδώ και  δέκα χρόνια- στις θέσεις ευθύνης των Κ.Κ. κομματικά «αρεστών» της κάθε Κυβέρνησης αρχιφυλάκων και διευθυντών, ανεξάρτητα της όποιας υπηρεσιακής κατάρτισης και εμπειρίας, φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.

Και επειδή, όπως λέει και ο σοφός λαός, «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», ποιος μας εγγυάται ότι, πάντα προφασιζόμενοι «υπηρεσιακές ανάγκες», πίσω από αυτές τις λέξεις δεν κρύβονται μελλοντικές διώξεις υπαλλήλων, συνδικαλιστών και «αντιφρονούντων»;

Απαιτούμε:

  • Την άμεση επιστροφή όλων των υπαλλήλων προσωπικού φύλαξης οποίοι αποσπάστηκαν, χωρίς οι ίδιοι να το έχουν αιτηθεί, καθώς και των αποσπασμένων Κοινωνικών Λειτουργών της υπηρεσίας μας από το Κ.Κ. Δομοκού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα, ώστε να σταματήσουν οι αποσπάσεις συναδέλφων λόγω «υπηρεσιακών αναγκών», με συνέπεια να διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός τους.
  • Καλούμε την Ο.Σ.Υ.Ε. να πάρει άμεσα θέση και να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα αυτών των αποσπάσεων.
  • Καλούμε όλα τα σωματεία και συλλόγους, όλους τους συναδέλφους, να σταθούν αλληλέγγυοι δίπλα μας και να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας, για να αντισταθούμε σε όσα σχεδιάζουν να μας επιβάλουν, προκειμένου να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες, και τη νέα επερχόμενη κρίση λόγω πανδημίας, στις πλάτες μας”.
Πηγή: ΕΡΤ Βόλου
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.