Κύπρος: Θέλησε να μεταφέρει ναρκωτικά στις φυλακές μέσω… τηλεόρασης

 


Γυναίκα, που προσπάθησε να περάσει στις φυλακές τηλεόραση, εντός της οποία υπήρχαν ναρκωτικά, και η οποία προοριζόταν για τον συμβίο της, συνελήφθη την Πέμπτη από τη Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ).


Η Διεύθυνση των Φυλακών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει για το συμβάν, ενώ τονίζει εκ νέου ότι τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές και θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τις ίδιες ενέργειες, στέλνοντας για άλλη μια φορά, σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα για μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις.

Παράλληλα, καλεί τους συγγενείς των κρατουμένων να είναι αρωγοί στις συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες που γίνονται από το Τμήμα Φυλακών σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Τμήματος για την απεξάρτηση των φυλακισμένων συγγενών τους.

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση των Φυλακών, «η πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής παράνομης ενέργειας στον χώρο των Φυλακών εντάσσεται στις προτεραιότητες μας», για να προσθέσει ότι «στα πλαίσια αυτά έχει εφαρμόσει ένα μηχανισμό συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών, και μέσα από τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με την Διοίκηση της ΥΚΑΝ, έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά την προσπάθεια μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών ή και αντικείμενα από συγγενείς κρατουμένων».

Σημειώνει πως το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα μέσα από τις ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, όπου έχουν συλληφθεί σε 27 διαφορετικές περιπτώσεις, επισκέπτες κρατουμένων, που είχαν στην κατοχή τους κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες ή και αντικείμενα, με σκοπό να τους τις παραδώσουν.

Για το σημερινό συμβάν, η Διεύθυνση των Φυλακών αναφέρει πως η επισκέπτρια προσήλθε στον χώρο των Φυλακών και παρέδωσε τηλεόραση στην Αποθήκη Ηλεκτρονικών των Φυλακών, με σκοπό αυτή να παραδοθεί στον συμβίο της, εντός της οποίας προηγουμένως είχε αποκρύψει πιθανόν ναρκωτικές ουσίες.

Η Διεύθυνση των Φυλακών εκφράζει τα συγχαρητήρια της στον Διοικητή και Υποδιοικητή της ΥΚΑΝ για τον επαγγελματισμό, τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα τους.

Πηγή: dialogos.com.cy
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.