ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απειλές κατά συνεργατών του Πρωθυπουργού και δικαστών από τον αρχηγό της «αλβανικής μαφίας»

 


Πρωτοφανής απολογία με αναφορές σε τάχα συναντήσεις του στο Μαξίμου και με «φέρετρα για Έλληνες δικαστές» ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για τρομοκρατία, Ε. Νικόπουλου


Σε πρωτοφανείς απειλές για… κάσες (φέρετρα) σε δικαστές της χώρας αλλά και σε βάρος στελεχών του Μαξίμου προχώρησε – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – ο αναφερόμενος ως αρχηγός της «αλβανικής μαφίας» στην Ελλάδα σε εμφάνισή του ενώπιον του Ειδικού Εφέτη  Ανακριτή και αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας κ. Ευτύχη Νικόπουλου. 


Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό δείγμα των κινδύνων που μπορεί να υπάρξουν από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος που έχουν πολυετείς καταδίκες αλλά και της επιδεικτικής αδιαφορίας για το ελληνικό δικαστικό σύστημα κλπ. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου 

 Ο εν λόγω ποινικός που έχει κατηγορηθεί για την οργάνωση, τον Οκτώβριο του 2017, της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο Κολωνάκι όπως και για άλλες εγκληματικές ενέργειες εντός και εκτός των φυλακών, κλήθηκε στις 14 Ιουλίου αλλά και στις αρχές Αυγούστου ενώπιον του κ. Νικόπουλου. Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία  είχε σχηματίσει την περίοδο 2019-2020 ογκώδη δικογραφία για την μαφία των φυλακών Κορυδαλλού με τη εμπλοκή κυρίως Αλβανών ποινικών αλλά και Ελλήνων δικηγόρων. 

Ο Αλβανός, ηγετικό μέλος των αλβανικών συμμοριών, κλήθηκε να απολογηθεί για νέες πτυχές της υπόθεσης Ζαφειρόπουλου αλλά και για θανάτους κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ένα από τα ζητούμενα της έρευνας του κ. Νικόπουλου ήταν τα λεφτά που είχαν δεχθεί Αλβανοί ποινικοί από γνωστούς Έλληνες δικηγόρους, με επίκληση ότι ήθελαν να πληρώσουν τα έξοδα μεταφοράς (σε  φέρετρα-«κάσες» όπως τα λένε οι ίδιοι στις υποκλαπείσες συνομιλίες τους) των σορών ομοεθνών τους ποινικών που δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα. 

«Λεφτά για τις… κάσες» 

Σε ένα σημείο λοιπόν της απολογίας του, που είναι στη διάθεση του «Βήματος», ο Αλβανός ποινικός ανέφερε πως «άλλη φορά θα ζητήσω λεφτά από τον κ. Ανακριτή (σσ. τον κ. Νικόπουλο στον οποίο απολογείτο) για τις άλλες κάσες που θα έλθουν από εδώ και πέρα»!   

Ο δικαστικός λειτουργός τον ρώτησε «μήπως με τις άλλες κάσες αναφέρεστε σε απειλές κατά δικαστών και Εισαγγελέων που χειρίζονται τις υποθέσεις αυτές;» 

Και ο Αλβανός κακοποιός έδωσε την εξής πρωτοφανή απάντηση στον  Ειδικό Εφέτη Ανακριτή: «Mόλις κερδίσατε μία κούκλα Barbie με αυτό που είπατε. Δεν έχω να ξεκαθαρίσω τίποτα στο παιδί του Μητσοτάκη και του  Β. (σσ. μνημονεύει το όνομα υπουργού της κυβέρνησης). Εγώ πρέπει να κάνω ένα χαρτί να φύγεις εσύ από εδώ;  Που είσαι ο Ειδικός Ανακριτής και δεν κάνεις  την δουλειά σου….». Ακολούθως ο εν λόγω Αλβανός ποινικός υποστήριξε ότι είχε ζητήσει το 2017 300-400 ευρώ για μεταφορά της σορού ενός αλλοδαπού ποινικού, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό, από  κρατούμενο τότε επιχειρηματία που όπως υποστήριξε «είχε κλέψει 240.000.000 ευρώ από τον ελληνικό λαό». 

Ο Ειδικός Εφέτης  Ανακριτής που επέμεινε στις ερωτήσεις προς τον Αλβανό ποινικό παρά τις ιδιόμορφες απαντήσεις του, του ζήτησε να μάθει αν πράγματι ζήτησε αυτά τα 300-400 ευρώ. 

Κι εκείνος απάντησε, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ότι: «Ναι ζήτησα, απλά δεν τα είχε μαζί του γιατί τα είχε ένας εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Πήγα λοιπόν στον σύμβουλο του Πρωθυπουργού και του ζήτησα 400 ευρώ , είπα τον λόγο, ότι τα θέλω για κάσες για δύο πεθαμένους φίλους μου, ήταν απασχολημένος και δεν μου είπε τίποτε. Μου έδωσε τα 400 ευρώ και έφυγα» . 

Παρά την αμφιλεγόμενη απάντηση του Αλβανού ποινικού (σσ. εκτός των άλλων το συγκεκριμένο διάστημα βρισκόταν συνεχώς στις φυλακές της χώρας) o Ειδικός Εφέτης   Ανακριτής επέμεινε: «Πού συναντηθήκατε με τον συνεργάτη του Πρωθυπουργού»;  Για να λάβει την απάντηση ότι «το ψέμα γύριζε όλη την γη και η αλήθεια δεν έχει χωρέσει τα παπούτσια του». Ακολούθησαν παρόμοιου ύφους απαντήσεις στα ερωτήματα του δικαστικού λειτουργού  με απειλές κατά διαφόρων προσώπων. 

Πηγή: tovima.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.