Καταγγελία ΟΣΥΕ για εκδικητικές μεταθέσεις και κομματοκρατία

 


Νέο Δελτίο Τύπου - Καταγγελία της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) για την "αδικαιολόγητη, σκόπιμη και εκδικητική την μετάθεση της επί μία 10ετίας πρώην Διευθύντριας του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας Ευμορφίας Σαμαρά", αλλά και για "το παιχνίδι με την φωτιά που παίζεται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών" με σωφρονιστικούς υπαλλήλους που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στο αυτόφωρο το οποίο μάλιστα χωρίς δική τους υπαιτιότητα αναβλήθηκε

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Αρχή άνδρα δείκνυσι».

Καταγγέλλουμε ως αδικαιολόγητη, σκόπιμη και εκδικητική την μετάθεση της επί μία 10ετίας πρώην Διευθύντριας του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας Ευμορφίας Σαμαρά. Σαν να μην έφτανε η προ 4 μηνών καρατόμησή της από την θέση της Διευθύντριας, τώρα μετακινείται ως απλή υπάλληλος στην Φυλακή του Βόλου. Προφανώς κάποιοι από τους εκεί πραίτορες έπρεπε να ικανοποιηθούν απόλυτα, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτούς τον συνάδελφο Διευθυντή που την αντικατέστησε.

Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας είχαμε προειδοποιήσει για την κατάσταση που διαμορφώθηκε σε κάποιες Φυλακές μετά τις ακατανόητες τοποθετήσεις Προϊσταμένων τον Ιούνιο που μας πέρασε. Ειδικότερη αναφορά είχαμε κάνει για την Φυλακή Νιγρίτας Σερρών, όπου εκεί με τον τρόπο που έγιναν οι επιλογές στις τοποθετήσεις απογείωσαν την έννοια του «επιτελικού κράτους». Καταρχήν επελέγη ως Αρχιφύλακας ένας κατά τεκμήριο έντιμος και ικανός συνάδελφος και μόλις δύο μέρες μετά τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, τοποθετώντας στην θέση του με έγγραφο που είχε την ένδειξη «ορθή επανάληψη», τον εκεί κομματικά αρεστό και τίποτα άλλο ή μάλλον με πολλά άλλα, τα οποία κάποιοι επιδεικτικά αρνήθηκαν να δουν και να αξιολογήσουν. Έτσι φτάσαμε στο σημείο στην Φυλακή της Νιγρίτας προκειμένου να εδραιωθεί το νέο καθεστώς, με καθοδηγούμενες και με συκοφαντικές καταγγελίες κρατουμένου να επιχειρείται η εξόντωση των μη αρεστών.

Πρώτα θύματα δύο συνάδελφοι που με τον προαναφερόμενο τρόπο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στο αυτόφωρο το οποίο μάλιστα χωρίς δική τους υπαιτιότητα αναβλήθηκε. Όμως «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Οι θύτες αποκαλύφτηκαν και ήρθε η ώρα για τη δική τους απολογία. Παρόλα αυτά το «κυνήγι» των συναδέλφων συνεχίζεται, καθώς από την Διεύθυνση της Φυλακής τους προαναγγέλθηκε η μετακίνησή τους, επιδεικνύοντάς τους μάλιστα και την ανάλογη δέσμευση πιστώσεων δημοσιευμένη στο Διαύγεια.

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε κάποιες άλλες φυλακές. Προειδοποιούμε λοιπόν και πάλι να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με την φωτιά και την χρησιμοποίηση κρατουμένων προκειμένου να ξεκαθαριστούν προσωπικοί λογαριασμοί και αντιδικίες. Προφανώς η γνωστή από το παρελθόν υπόθεση του ριφιφί και του ρόλου του τότε «δημόσιου κατήγορου» κρατουμένου Τ.Χ. και τις συνέπειες που είχε αυτό, δεν έγινε μάθημα για κανέναν.

Όχι στον διχασμό, όχι στις προσωπικές στρατηγικές, όχι στην συκοφαντία. Ναι στον έλεγχο και την ποιοτική αξιολόγηση των  στελεχών. Εκτός αν κάποιοι πιστεύοντας πως «τα δικά μας παιδιά» δεν μπορούν παρά να έχουν και «τους δικούς μας τρόπους», παραβλέπουν την δράση τους και θεωρούν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αποδεδειγμένα όλοι μαζί είμαστε λίγοι, με τους μισούς ή όποιους λιγότερους θα είμαστε ελάχιστοι.

Πώς και τί άλλο πρέπει να πούμε προκειμένου να καταλάβουν κάποιοι ότι η εξουσία έχει αξία μόνο όταν είναι ορατή, διαυγής, αντικειμενική και κυρίως δεν καταχράται.

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»

Πηγή: www.lawandorder.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.