Τραγέλαφος στις Φυλακές! Ο ΕΟΔΥ ακόμα… έρχεται να ελέγξει τα κρούσματα


Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας καταγγέλλουν ότι έως και σήμερα, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ δεν έχει σπεύσει να ελέγξει κρατούμενους και εργαζόμενους. Τη Δευτέρα, χρειάστηκαν δύο ώρες για να βγει κάποιος από τον ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο και η απάντηση που έλαβαν είναι απίστευτη: «Κάντε ό,τι κάνατε και περιμένετε οδηγίες»! Τραγελαφική είναι και η αντιμετώπιση από τις τοπικές υγειονομικές αρχές.


Απίστευτη ολιγωρία ή «γονατισμένο» σύστημα ελέγχων και αντιμετώπισης εστιών κορονοϊού; Όποια ερμηνεία και αν δώσει κανείς απέναντι στον τρόπο με τον οποίο ο ΕΟΔΥ χειρίζεται την υπόθεση εμφάνισης κρουσμάτων εντός των Κλειστών Φυλακών Κέρκυρας, είναι το ίδιο ανησυχητική!
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας, σε μία ανακοίνωση που αποτελεί ουσιαστικά κραυγή αγωνίας για τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία έχει μέχρι στιγμής χειριστεί τα κρούσματα που εμφανίστηκαν, καταγγέλλουν ότι έως και σήμερα, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ δεν έχει σπεύσει να ελέγξει κρατούμενους και εργαζόμενους, την ώρα που καταλαβαίνει κανείς ότι μία φυλακή είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος που δύσκολα μπορεί να βάλει σε καραντίνα ή να δημιουργήσει συνθήκες ατομικής απομόνωσης για μεγάλο μέρος των εγκλείστων, χωρίς να υπάρχει καμία εικόνα για την κατάσταση που στην πραγματικότητα επικρατεί…


Γίνονται τεστ; Πόσα; Πότε;

Τραγελαφική είναι και η αντιμετώπιση από τις τοπικές υγειονομικές αρχές, αφού, όπως υπογραμμίζει η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, οι δύο κρατούμενοι που εμφάνισαν εμπύρετα συμπτώματα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο για τεστ κορονοϊού το Σάββατο και τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν δύο ημέρες μετά. Γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το τι ακριβώς κάνουν τα τρία (!) μηχανήματα ανίχνευσης Covid-19, πόσα τεστ ελέγχονται στην Κέρκυρα ή αν ελέγχονται καθόλου τεστ στο νησί, ποιες είναι οι προτεραιότητες για το ποιες περιπτώσεις θα ελεγχθούν πρώτα και πόσο χρόνο αναφέρουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ότι θα πρέπει να δοθεί για απάντηση σε μία τόσο κρίσιμη και τόσο κλειστή δομή, όπως οι Φυλακές…
Ας σημειωθεί ότι τα πολυδιαφημισμένα μηχανήματα που προμηθεύτηκε είτε από φορείς είτε από το Υπουργείο Υγείας το Νοσοκομείο, θεωρητικά μπορούν να δώσουν απάντηση μοριακού τεστ σε περίπου 45 λεπτά…


ΕΟΔΥ: Κάντε ό,τι σας… φωτίσει ο Θεός!

Απίστευτη είναι και η απάντηση που έδωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα στους υπεύθυνους της Φυλακής, όταν οι τελευταίοι έλαβαν το αποτέλεσμα των δύο τεστ και επιχείρησαν αμέσως να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό.
Αφού καταγγέλλουν ότι χρειάστηκαν δύο ώρες (!) για να βγει κάποιος από τον ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο, η απάντηση που έλαβαν είναι απίστευτη: «Κάντε ό,τι κάνατε και περιμένετε οδηγίες»!
Οι οδηγίες ήρθαν 24 ώρες μετά!!! Την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ επικοινώνησε με τις Φυλακές Κέρκυρας και ενημέρωσε ότι πρόκειται σήμερα Τετάρτη να έλθει κλιμάκιο για να προχωρήσει σε έλεγχο κρατουμένων και εργαζόμενων.
Σήμερα, ειδοποίησαν πως η επίσκεψη… αναβάλλεται για μια μέρα και πως το κλιμάκιο τελικά θα έρθει αύριο Πέμπτη!


Τεστ με 5 ημέρες καθυστέρηση και… όχι σε όλους!

Ωστόσο, το ακόμα περισσότερο εξοργιστικό είναι ότι δεν σκοπεύει να κάνει τεστ σε όλους όσοι εργάζονται ή είναι τρόφιμοι των Φυλακών Κέρκυρας, αλλά μόνο στους κρατούμενους της ακτίνας που βρέθηκαν τα δύο κρούσματα και μόνο σε 25 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, την ώρα που όπως επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο, αυτοί που έχουν έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη ακτίνα ή με συναδέλφους που ήρθαν σε επαφή, ξεπερνούν τους 80!


Ανησυχούν για την υγεία τους

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι Φυλακές είναι ιδρύματα με ιδιαιτερότητες, καθώς δεν μπορούν να τεθούν σε καραντίνα ή να κλείσουν για 14 ημέρες», επισημαίνει η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε προσθέτει: «Ήδη οι κρατούμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους λόγω του ότι είναι έγκλειστοι για τέταρτη μέρα και δεν γνωρίζουν αν νοσούν. Από την άλλη, οι συνάδελφοί μας ανησυχούν για την υγεία τους αλλά και για την υγεία των οικείων τους προσώπων. Για αυτό το λόγο, δεν θα δεχθούμε τον έλεγχο μερικών συναδέλφων παρα μόνο του συνόλου αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση…


Πηγή: www.corfupress.com
Share on Google Plus
Από το Blogger.