Πρόεδρος ΟΣΥΕ: Άμεση και επιτακτική η ανάγκη για τεστ COVID19 στις Φυλακές

 

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) κ. Σπύρος Καρακίτσος στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika FM 90.1 και στην πρωινή  εκπομπή του κ. Δημήτρη Γιαγτζόγλου «Ζούμε αληθινά».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα στις Φυλακές και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

Απαντώντας ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα COVID19 σε αρκετούς εργαζόμενους των Φυλακών, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και σε διαφορετικά Καταστήματα Κράτησης, ενώ κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε κρατούμενους, όπως για παράδειγμα στην Φυλακή της Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος επανέλαβε για μία ακόμη φορά το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας ώστε ο σχεδιασμός και η αντιμετώπιση της πανδημίας στις Φυλακές να είναι αντικείμενο της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων και να μην υπάρχουν αποσπασματικά μέτρα, καθώς όπως ανέφερε σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, αλλά και ειδικούς όπως ο Καθηγητής κ. Ηλίας Μόσιαλος έχουν επανειλημμένα χαρακτηρίσει τις Φυλακές ως «κλειστό πληθυσμό», πράγμα που σημαίνει ότι η ταχύτητα διάδοσης του ιού μπορεί να είναι ταχύτατη και με τραγικά αποτελέσματα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη για την τακτική ή και εβδομαδιαία ανίχνευση στις Φυλακές με τεστ από τον ΕΟΔΥ, καθώς και ο εμβολιασμός προσωπικού και κρατουμένων με αντιγριπικά εμβόλια, τα οποία έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου, αλλά δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής», ανέφερε ο κ. Καρακίτσος, και αναφέρθηκε στην περίπτωση της Φυλακής Διαβατών όπου υπάρχουν 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, χωρίς να έχει γίνει κάποια παρέμβαση από τους αρμόδιους φορείς όπως ο ΕΟΔΥ για την ανίχνευση με τεστ.   

Πηγή: www.parapoltika.gr   


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.