ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΙΩΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ   ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΙΩΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ 

 

«Κι  ας  μη  νικήσουμε,   θα  πολεμάμε  πάντα»

                                    Βασίλης Μάγγος

 

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2020

 

Την παρακάτω επιστολή έστειλε στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων συγγενής κρατούμενου, καταγγέλλοντας εκ μέρους των κρατουμένων στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών την τακτική και τους εκβιασμούς της διεύθυνσης σε βάρος των κρατουμένων αλλά και την παντελή αδιαφορία του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ και της ΓΓΑΠ για τις συνέπειες του Covid-19 στη φυλακή.  Από την καταγγελία αυτή γίνεται προφανές ότι το μέχρι τώρα αφήγημα της ΓΓΑΠ περί μη κρουσμάτων στις φυλακές οφείλεται και στην διά της καταστολής επιβολή της σιωπής στους κρατούμενους - επιπλέον του επίσημου περιορισμού των δικαιωμάτων τους.  Το ψέμα και η υποκρισία, όπως έχουμε ξαναπεί, έχουν κοντά ποδάρια. Το  «όλα υπό έλεγχο» της Γενικής Γραμματέως καθημερινά διαψεύδεται από την πραγματικότητα με τραγικές όμως συνέπειες τόσο για τα δικαιώματα όσο και για τη ζωή των κρατουμένων.       

------------------------

«καλημέρα σας

Το μνμ είναι από τους κρατούμενους της Νιγρίτας Σερρών, θέλουν να σας ενημερώσουν για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον εκφοβισμό που δέχονται  για το αν θα μιλήσουν μαζί σας ή με κάποια εφημερίδα και γίνει γνωστό το τι συμβαίνει εκεί (σας αναφέρω ότι συνεχώς τους λένε κλείσε το στόμα σου γιατί δε θα μπεις στα μεροκάματα ή κλείσε το στόμα σου γιατί θα σε βάλω στο πειθαρχείο). 

αυτά τα οποία θέλουν να σας ενημερώσουν μήπως καταφέρουν και ακουστούν είναι τα εξής: 

1. καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατούμενων σε υγιεινή (δε τους παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης). 

2. καμιά επικοινωνία με τους γιατρούς της φυλακής για οποιοδήποτε λόγο. 

3. αυτή τη στιγμή η φυλακή έχει 2 διαφορετικές πτέρυγες με κρούσματα τα οποία πρώτα παραμένουν στο κελί τους για 4ημερες (μαζί με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους) κ μετά μεταφέρονται στο χώρο του πειθαρχικού (ο οποίος είναι χώρος τιμωρίας) και όχι στο αναρρωτήριο. 

4. δεν υπάρχει θερμομέτρηση και δε τους έχει επισκεφτεί κλιμάκιο του εοδυ.

 5. σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι θετικοί και 2 υπάλληλοι της γραμματείας.

 6. ζητώντας τα αυτονόητα κινδυνεύουν με πειθαρχικό παράπτωμα  (γιατί πολύ απλά ζητούν τα βασικά... είδη υγιεινής και καθαριότητας).

 7. όταν  κάποιος κάνει παράπονα ή ζητάει να δει κάποιον ανώτερο ή να επικοινωνήσουν με κάποια εφημερίδα ή εκπομπή, η απάντηση είναι κλείσε το στόμα σου γιατί δε θα μπεις πότε στα μεροκάματα.

οι κρατούμενοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί σας σε κάποιο τηλέφωνο.  Εάν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους θα ήταν θεού δώρο για εκείνους να ακουστούν τα προβλήματα τους... να δείξει κάποιος ότι αξίζουν κάτι καλύτερο... περιμένω την απάντηση σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας!!! σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Β….Μ….»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

---------------------


Αναδημοσίευση www.tokeli.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.