Ξεκινούν την Πέμπτη τα έργα κατασκευής των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο

 


Ξεκινούν την Πέμπτη τα έργα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, για την κατασκευή του Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Αθηνών, το οποίο θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κατεδάφιση κτιρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το νέο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων. Θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Θα κατασκευαστούν επίσης επτά δικαστικές αίθουσες, ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών. Ο σχεδιασμός, όπως διευκρινίζεται, προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022. 

Πηγή: kathimerini.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.