Φυλακές Αγ. Στεφάνου: Θετικοί 3 φρουροί, 8 σε καραντίνα


Η ξαφνική αδιαθεσία και συμπτώματα που παρέπεμπαν σε ίωση, οδήγησαν υπάλληλο της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, να υποβληθεί αυτοβούλως, σε τεστ covid-19.

Το αποτέλεσμα, όπως πληροφορείται η «Π», ήταν θετικό με τον εξωτερικό φρουρό να τίθεται αυτομάτως σε κατ΄οίκον περιορισμό. Ενημέρωσε την υπηρεσία του και οκτώ συνάδελφοι του, με τους οποίους συναναστράφηκε κατά την εκτέλεση βάρδιας, μπήκαν προληπτικά σε καραντίνα. Κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης των «στενών επαφών» του, εντοπίστηκαν δυο ακόμα υπάλληλοι να έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Οι τρεις εξωτερικοί φύλακες - δυο από το Αίγιο και ένας από το Βαρθολομιό - σύμφωνα με πληροφορίες της «Π»- έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα του κορονοϊού και παραμένουν στα σπίτια τους, σε καθεστώς αυτοπεριορισμού.

Σύμφωνα με πηγές της «Π» και οι τρεις, ήταν ανάμεσα στα 103 άτομα του προσωπικού που «βγήκαν» αρνητικά, όταν εξετάστηκαν με τη μέθοδο των γρήγορων τεστ (rapid test), από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στις 18 Δεκεμβρίου. Λίγες ημέρες αργότερα, ο ένας εκ των εξωτερικών φρουρών, νόσησε και λόγω των γρήγορων αντανακλαστικών που επέδειξε, φέρεται να περιόρισε στο μέτρο του δυνατού τη διασπορά του ιού, στο χώρο εργασίας του.
Την ίδια ώρα διάχυτος είναι ο προβληματισμός στους υπαλλήλους του Σωφρονιστικού Καταστήματος. Διαπιστώνεται, ότι παρά το γεγονός πως τα μέτρα που λαμβάνονται με βάσει τα υγειονομικά πρωτοκόλλα τηρούνται με συνέπεια, εν τούτοις η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία είναι πολύ δύσκολη και απρόβλεπτη. Οι έλεγχοι είναι συνεχείς, ωστόσο - όπως αναφέρουν πηγές στην «Π» - αρκετοί εργαζόμενοι σε τακτά χρονικά διαστήματα υποβάλλονται οικειοθελώς σε τεστ και εκτός φυλακών.
Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έχουν καταγραφεί συνολικά 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το πρώτο είχε εντοπιστεί στις 26 Σεπτεμβρίου και αφορούσε σε ασυμπτωματικό σωφρονιστικό υπάλληλο.

Δεν βρέθηκε κόβιντ σε κρατούμενους
Περισσότεροι από τους μισούς έγκλειστους του Αγίου Στεφάνου, είναι αρνητικοί στο covid-19, με βάσει τα αποτελέσματα των rapid test, στα οποία υπεβλήθησαν προ ημερών, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. «Καθαροί», σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», είναι 200 κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας. Σε αυτούς προστίθενται ακόμα 175 άτομα, που ελέχθησαν στις 20 Δεκεμβρίου.


Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
papagian@pelop.gr

Πηγή: http://www.pelop.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Από το Blogger.