Ένα "μίνι" Εφετείο με 7 δικαστικές αίθουσες στις νέες φυλακές Ασπροπύργου

 



του Παναγιώτη Στάθη

Ένα νέο, μικρό δικαστικό Μέγαρο, ετοιμάζεται στις υπό ανέγερση "high tech" φυλακές Απροπύργου, ένα σωφρονιστικό κατάστημα ευρύτερα γνωστό ως "νέος Κορυδαλλός".

Το έργο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σε (περίπου) δυο χρόνια και στις μακέτες του υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός "μίνι Εφετείου", με στόχο την αποσυμφόρηση  των δικαστηρίων της Αθήνας.

Εντός των τειχών της νέας φυλακής προβλέπεται η δημιουργία επτά δικαστικών αιθουσών καθώς και τμήματος μεταγωγών, κάτι όμως που έχει- ήδη-  προκαλέσει αντιδράσεις του νομικού κόσμου.

Σε δυο χρόνια

Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών όπως θα ονομάζεται, θα είναι βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με αθλητικές εγκαταστάσεις, μονάδες απεξάρτησης, κλινικές και πτέρυγα για ευάλωτες ομάδες κρατουμένων και για ΑμεΑ.

Οι νέες φυλακές υψηλής τεχνολογίας και υψίστης ασφάλειας με αυτόματο κλείδωμα που θα αντικαταστήσουν τις παλιές φυλακές του Κορυδαλλού, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας δηλαδή του Θριάσιου με σύγχρονες εγκαταστάσεις χωρητικότητας 2.000 κρατουμένων.

Ήδη οι πρώτες μπουλντόζες στη παλιά νατοϊκή βάση του Ασπροπύργου έχουν πιάσει δουλειά και προχωρούν στην κατεδάφιση των παλιών κτισμάτων η οποία θα ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο μήνες.Το έργο θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και η δημοπράτηση για τον ανάδοχο του αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2021.

Σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό, σε 12 πτέρυγες θα δημιουργηθούν κελιά που θα φιλοξενούν 2.000 κρατούμενους, οι οποίοι θα είναι υπόδικοι και μετά την εκδίκαση των υποθέσεων τους και την καταδίκη τους θα προωθούνται στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους.

Θα έχει προαύλια πτερυγών έκτασης 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, μικρή υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση (γήπεδο μπάσκετ) και ανοιχτό χώρο συνάθροισης, ημιπτέρυγα για ΑμεΑ, κλινικές, γενικής νοσηλείας και Ψυχιατρικής, εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18και Άνω). Μία 20μελής ομάδα επιλεγμένων ανδρών της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών  θα πραγματοποιεί διαρκώς ελέγχους στα κελιά των κρατουμένων.

Πηγή: Capital.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.