Σρι Λάνκα: Οκτώ νεκροί στις φυλακές -Μετά από εξέγερση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο ίδρυμα


 

Οκτώ κρατούμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι 71 τραυματίστηκαν στην εξέγερση που ξέσπασε σε φυλακή στη Σρι Λάνκα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εγκλείστων για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Αυτό δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Δευτέρα. Εδώ και εβδομάδες σημειώνονται ταραχές σε φυλακές στη Σρι Λάνκα, όπου τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξάνονται. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τις επισκέψεις.

Δύο φυλακισμένοι που είχαν προσβληθεί πέθαναν. Τα κρούσματα στις τάξεις των εγκλείστων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων έχουν ξεπεράσει τα 1.200, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι κρατούμενοι στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Μαχαρά, κοντά στο Κολόμπο, εξεγέρθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, έβαλαν φωτιά στις κουζίνες και σε κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Χθες Δευτέρα ακούγονταν ακόμη σποραδικά πυρά, αν και περίπου 800 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν ήδη ανακτήσει τον έλεγχο της φυλακής. Κυβερνητικό στέλεχος αρμόδιο για την μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος δήλωσε ότι οι αρχές δεν είχαν καμία άλλη επιλογή παρά να ανοίξουν πυρ για να αποτρέψουν μαζική απόδραση. Ο Σουντάρσινι Φερναντοπούλε πρόσθεσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι «δυστυχώς, οκτώ κρατούμενοι σκοτώθηκαν» στην επιχείρηση για να ανακτηθεί ο έλεγχος. Η εξέγερση στη φυλακή, όπου είναι έγκλειστοι περίπου 10.000 άνθρωποι, ξέσπασε καθώς τα κρούσματα σε αυτή ξεπέρασε τα 180, σύμφωνα με τις αρχές. Η Σρι Λάνκα έχει καταγράψει 116 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 23.484 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Πηγή: iefimerida.gr 

Share on Google Plus
Από το Blogger.