O Κουφοντίνας ξεκινά απεργία πείνας για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

 


Ο Κουφοντίνας μιλάει για προσπάθεια προσωπικής εξόντωσής του και αναφέρει πως «αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν , και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού"

Δήλωση έναρξης απεργίας πείνας κάνει ο Δημ. Κουφοντίνας που μετήχθη πρόσφατα στις φυλακές Δομοκού από τις Αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας».

Ο Κουφοντίνας μιλάει για προσπάθεια προσωπικής εξόντωσής του και αναφέρει πως «αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν , και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για θάψει την 17Ν , και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή».

Επικαλείται μάλιστα έγγραφο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το οποίο μετήχθη προηγουμένως στις φυλακές Κορυδαλλού και μετά στον Δομοκό:

Διαβάστε την ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς ,σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια , φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές.

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί , με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί , όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας .

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν , και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για θάψει την 17Ν , και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Φυλακές Δομοκού

8 Ιανουαρίου 2021.”

Ο νέος νόμος

Υπενθυμίζεται πως ο καταδικασμένος ως επιχειρησιακός αρχηγός της 17Ν, Δημ. Κουφοντίνας μετήχθη στις 21 Δεκεμβρίου στις φυλακές Δομοκού. Η μεταγωγή αφορούσε ακόμα 6 βαρυποινίτες που με βαση τις διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν έχουν πλεον δικαίωμα – όπως και όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία- να παραμένουν στις αργοτικές φυλακές.

Οι νέες διατάξεις προβλέπουν πως ο πολυϊσοβίτης της 17Ν δεν θα έχει δικαίωμα παραμονής εκεί και να χάσει τα προνόμια που παρέχονται στις καθεστώς κράτησης των αγροτικών φυλακών. Στο νομοσχέδιο υπάρχει ρήτρα ρητής απαγόρευσης μεταγωγής και παραμονής καταδίκων για υποθέσεις τρομοκρατίας στις Αγροτικές φυλακές. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «…απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας».

Πηγή:DIKASTIKO.GR 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.