ΚΙΝΑΛ: Στον «αέρα» η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ

 

Ερώτηση στη Βουλή και προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κατέθεσαν 4 Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τον διαγωνισμό 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες των Καταστημάτων Κράτησης ΟΣΥΕ και ΠΟΥΕΦ βρίσκονται ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις και ένα από τα αιτήματα αφορά τους τμηματικούς διορισμούς των επιτυχόντων της 6Κ/2018. 

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Έντονη είναι πλέον η κραυγή αγωνίας και ανησυχίας των υποψηφίων της προκήρυξης 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για τη στελέχωση των καταστημάτων κράτησης της χώρας με τακτικό προσωπικό, λόγω των πολλαπλών και ανυπέρβλητων προβλημάτων ως προς το διαγωνιστικό σκέλος, το οποίο έχει ως άμεσο επακόλουθο τις συνεχόμενες αναβολές και καθυστερήσεις, στην έκδοση των οριστικών πινάκων-αποτελεσμάτων των επιτυχόντων.


Συγκεκριμένα, στις 22.5.2018 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη μέσω του ΑΣΕΠ, που αφορούσε την κάλυψη 588 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με 54 θέσεις εξ’ αυτών να αφορούν την πλήρωση θέσεων ΔΕ Φυλακών και ΔΕ Εξωτερικών Φρουρών.


Στις 16.4.2019, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, οι επιτυχόντες των προσωρινών αποτελεσμάτων Δ.Ε. κλήθηκαν να υπογράψουν σύμβαση 8μηνης στελέχωσης, λόγω υπηρεσιακών αναγκών,  και μάλιστα υποβλήθηκαν σε «εξετάσεις εξπρές» ως προς την υγειονομική και ψυχική τους  καταλληλότητα, οι οποίες ασφαλώς και δεν αντικαθιστούσαν τις επίσημες εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Οι επιτυχόντες Δ.Ε. Φύλαξης αμέσως κλήθηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα στα καταστήματα κράτησης, οι δε Δ.Ε. Εξωτερικοί Φρουροί παρά την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τις εξετάσεις που υπεβλήθησαν, εν τέλει δεν ανέλαβαν ποτέ καθήκοντα ανάληψης υπηρεσιών, βάζοντας μάλιστα πολλοί σε σοβαρό κίνδυνο τη βιοποριστική ικανότητα αυτών και των οικογενειών τους, καθώς πολλοί εξ’ αυτών μετακόμισαν σε άλλες πόλεις βάση των πινάκων προσωρινών αποτελεσμάτων, αναμένοντας να κληθούν και να υπογράψουν  και αυτοί την 8μηνη σύμβαση εργασίας!


Επιπροσθέτως, κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, και όταν γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των αθλητικών εξετάσεων, η πλειοψηφία των γυναικών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό  για την κάλυψη των ΔΕ θέσεων, δεν κατάφερε να περάσει επιτυχώς τις αθλητικές δοκιμασίες, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να είναι «έκθετος-στον αέρα». Παρά το γεγονός ότι σε δεύτερο χρόνο διενεργήθηκαν αθλητικές διαγωνιστικές διαδικασίες στις επιλαχούσες γυναίκες του διαγωνισμού, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη ως προς την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με τον ίδιο τον Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ μάλιστα να επιβεβαιώνει στους υποψηφίους, ότι υπάρχουν πάνω από 50 κενές θέσεις για την έκδοση των οριστικών πινάκων επιτυχόντων.


Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτώ τους συναρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «πολύπαθη» προκήρυξη 6Κ/2018, που τόσο ανάγκη έχουν τα πολύπαθα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτά»


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.