Γκουαντάναμο: Ο στρατός θα προσφέρει εμβόλια στους κρατούμενους
Η αμερικανική Νότια Διοίκηση, που είναι αρμόδια για τη διοίκηση της ναυτικής βάσης και της στρατιωτικής φυλακής στο Γκουαντάναμο, θα ξεκινήσει εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στους κρατούμενους της φυλακής, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times».

Το δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου επικαλείται έναν αξιωματούχο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν με γνώση του σχεδίου του Πενταγώνου, αναφορικά με το σχέδιο εμβολιασμού των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο.

«Αυτό αφορά κυρίως την προστασία του στρατιωτικού μας προσωπικού και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε με τις στρατιωτικές επιτροπές. Έχουμε μια νομική υποχρέωση, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για τον κατάλληλο εμβολιασμό αυτών των κρατουμένων», δήλωσε ο αξιωματούχος.


Δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού στο Γκουαντάναμο

Ένα υπόμνημα από τον περασμένο Δεκέμβριο χαρακτήριζε τους κρατούμενους ομάδα υψηλού κινδύνου και επικαλείτο τις κατευθυντήριες γραμμές τόσο της Σύμβασης της Γενεύης όσο και του υπουργείου Άμυνας ως λόγους για τη διάθεση των εμβολίων.

Η στρατιωτική βάση στο Γκουαντάναμο δεν έχει αναφέρει κρούσματα της Covid-19 από τον πρώτο μήνα της πανδημίας, όταν αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δύο μέλη του στρατιωτικού προσωπικού προσβλήθηκαν από τον ιό.


Πηγή: iefimerida.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Από το Blogger.