Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή φυλακής στα Ιωάννινα

 


Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή νέου, σύγχρονου Καταστήματος Κράτησης στην Ηπειρο, υπέγραψαν τη Δευτέρα 26 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Η σύμβαση αφορά στη συνδρομή της Μονάδας Μελετών Κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΜΟΜΚΑ) για την επιλογή του κατάλληλου ακινήτου, την εκπόνηση προμελετών και μελετών για το έργο καθώς και τον σχεδιασμό της διαδικασίας για την κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και της ΜΟΜΚΑ στην προώθηση των διαδικασιών για την ανέγερση του Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Ασπροπύργου, που θα αντικαταστήσει το Κ.Κ. Κορυδαλλό, επιλέγεται το ίδιο μοντέλο και για την Ηπειρο.

Με προσωπικές παρεμβάσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθερίου Οικονόμου, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, και με τις άοκνες προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως, κ. Σοφίας Νικολάου, τα Ιωάννινα θα αποκτήσουν σύντομα νέο Κατάστημα Κράτησης, δυναμικότητας 600 κρατουμένων.

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα κατασκευαστεί εκτός του αστικού ιστού και σ’ αυτό θα μετεγκατασταθεί το υπάρχον Κατάστημα Κράτησης στο Σταυράκι.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων έχει αποφασίσει να παραχωρήσει έκταση 100 στρεμμάτων στην περιοχή «Κόντσικας» για την κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης.

Με την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη εκκινούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του ακινήτου και την έγκριση, με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με σκοπό την ανέγερση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος.

Αρμόδιος φορέας για την εκπόνηση προμελετών και μελετών που απαιτούνται για την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ορίζεται η ΜΟΜΚΑ.

Η κατασκευή νέου Καταστήματος Κράτησης στα Ιωάννινα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, όσο και για την τοπική κοινωνία.

Αφενός θα υπάρξει σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κρατουμένων και εργαζόμενων και αφετέρου θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην περιοχή καθώς θα ανασάνει ο αστικός ιστός της πόλης.

Παράλληλα, ένα Κατάστημα Κράτησης έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα για την τοπική κοινωνία καθώς συνδέεται με την οικονομία και την απασχόληση της περιοχής.

Πηγή: zoygla.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.