Συγκινητικές στιγμές με τον Επιτάφιο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

 

Κρατούμενοι και εργαζόμενοι συμμετείχαν με κατάνυξη στο Θείο Δράμα

Για πολλούς η άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων είναι αυτονόητη και εύκολη υπόθεση. Πηγαίνεις στην Εκκλησία (έστω και με τους περιορισμούς λόγω κοροναϊού), παρακολουθείς τον Επιτάφιο, κάνεις το σταυρό σου, συντρίβεσαι μπροστά στο Θείο Δράμα.

Για τους κρατούμενους στις φυλακές, όμως, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Ομως, έπειτα από καιρό λόγω των έκτακτων μέτρων που πήραν οι αρμόδιοι για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, στις φυλακές Κορυδαλλού μαζεύτηκε κόσμος για τον Επιτάφιο. Κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι βίωσαν τα Πάθη του Χριστού, ειδικά όσοι από τους πρώτους θέλουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Και είναι πολλοί από αυτούς που έχουν μετανιώσει για τις πράξεις τους και περιμένουν την ευκαιρία που θα τους δοθεί για την ομαλή επανένταξή τους,

Η διοίκηση των φυλακών φρόντισε ώστε η Μεγάλη Παρασκευή και ο Επιτάφιος να εορταστούν με κατάνυξη και μέσα στις φυλακές όπου αρκετοί κρατούμενοι συμμετείχαν. Και πολλές φορές οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές.

Βεβαίως και υπάρχει και η άλλη πλευρά, με τους κρατούμενους που ετοίμαζαν κορονοπάρτι με ποτά, αλλά που βρέθηκαν έπειτα από εκτενείς ελέγχους, όμως, υπάρχει και η πλευρά των πιστών

Πηγή: in.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.