Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Σοφίας Νικολάου

 

Οι Παύλος Πολάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου


Για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση κατηγορούν την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι Παύλος Πολάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αφορμή, όπως ανέφεραν, συμβάσεις απευθείας αναθέσεων στην περίοδο της πανδημίας από τις οποίες φέρεται να έχει ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι καταθέσαντες την αναφορά σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων  σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

Σύμφωνα με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για μια υπόθεση που συνδέεται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αφού εξάντλησαν όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκαν θεσμικά στη δικαιοσύνη για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Η μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.