Διαδικτυακή εκδήλωση ΟΣΥΕ - ELSA GREECE

 


Νέα διαδικτυακή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών (ELSA GREECE) με θέμα τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της Έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης διοργανώνεται αύριο Πέμπτη 27/5/2021 και ώρα 6 το απόγευμα και η οποία θα μεταδοθεί μέσω της σελίδας του Facebook της ELSA GREECE.  

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της κατάστασης του εθνικού σωφρονιστικού συστήματος και ειδικών ζητημάτων στα οποία ρίχνει φως η τελευταία έκθεση της ειδικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης με αντικείμενο Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment (εν συντομία CPT).

Θα υπάρξει μια συνοπτική παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης και του περιεχομένου της Έκθεσης, ενώ κεντρικοί εισηγητές είναι οι:

  • Μαρίνος Σκανδάμης, Δρ. Νομικής, τ. Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής & Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΚΙΝΑΛ.
  • Κων/νος Καραγκούνης, τ. Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το σωφρονιστικό σύστημα & Βουλευτής ΝΔ.
  • Διονύσιος Καλαματιανός, Δικηγόρος, Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη & Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.legalnews24.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.