Η σύλληψη του 44χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου που φέρεται να «έσπρωχνε» κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά σε κρατουμένους των φυλακών από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ, είναι μέρος ενός φιλόδοξου project με την κωδική ονομασία «Καθαρές Φυλακές» που εμπνεύστηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου, για την κάθαρση των σωφρονιστικών καταστημάτων όλης της χώρας.
Πενήντα σωφρονιστικοί υπάλληλοι, από διάφορες φυλακές, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταγγελίες και οι πληροφορίες που έχουν για αυτούς έχουν βάση και προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες. Για το λόγο αυτό, όταν κριθεί απαραίτητο μετά από εισαγγελική άδεια, καταγράφονται, παρακολουθούνται από ομάδες αστυνομικών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να μπει τάξη σε αυτό το χάος των φυλακών. Τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα και τα στοιχεία δείχνουν, ότι υπάρχουν θέματα διαφθοράς που πρέπει να λυθούν και οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν. Όπως συνέβη στην περίπτωση του 44χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr αποκαλύπτεται ο τρόπος δράσης του επίορκου σωφρονιστικού.
«Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος, προβαίνει στην παράνομη προμήθεια συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε κρατουμένους. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πληροφορία ο υπάλληλος είχε προσεγγίσει κατά το παρελθόν κρατούμενο (σ.σ αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του) και του είχε αναφέρει ότι είχε τη δυνατότητα να τον προμηθεύσει με κινητό και στην περίπτωση που επιθυμούσε κάτι τέτοιο να τον ενημέρωνε τηλεφωνικά στο κινητό του (σ.σ αναφέρεται ο αριθμός) και εν συνεχεία να του κατέβαλε το ποσό των 200 – 250 ευρώ.
Τέλος για τον συγκεκριμένο σωφρονιστικό υπάλληλο φημολογείτο και η διάπραξη και άλλων έκνομων ενεργειών όπως προμήθεια ναρκωτικών. […]. Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης αφού εξακριβώθηκε το καταγγελλόμενο πρόσωπο και οι τηλεφωνικές συνδέσεις του, υπεβλήθησαν αιτήματα άρσης απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, τέθηκαν σε επισύνδεση οι επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις ενώ παράλληλα, επιτηρούνταν διακριτικά από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας προς σκιαγράφηση της δραστηριότητας του και καταγραφή των επαφών του. Όπως προέκυψε συνομιλούσε με έτερα πρόσωπα, συνομιλούσαν είτε κωδικοποιημένα, είτε υπεκφεύγοντας να αναφερθούν σε συγκεκριμένα αντικείμενα προφανώς για να αποκρύψουν τη δραστηριότητά τους. Παράλληλα, διαφάνηκε η πιθανή αναφορά τους στην κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών, τηλεφώνων και χρημάτων στις φυλακές Κορυδαλλού.
Συγκεκριμένα είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αλλοδαπό συγκατηγορούμενο του ο οποίος του υπεδείκνυε έτερα άτομα ομοίως αλλοδαπούς προκειμένου να τους συναντήσει και να λάβει «πράγματα», προφανώς ναρκωτικά και χρήματα. Επιπροσθέτως ο σωφρονιστικός, είχε συνομιλίες με έτερα πρόσωπα από τις οποίες εμφαίνονταν ότι ο ίδιος αγόραζε συσκευές κινητής τηλεφωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «το άτομο που παίρνει κινητά για τη φυλακή» και ότι «αγοράζει λαθραία τσιγάρα και καπνό» ενώ συνομιλούσε ακόμη και με έγκλειστούς οι οποίοι κατείχαν παράνομα κινητά μέσα από τα οποία του παρήγγειλαν «πράγματα»».
Στις επόμενες γραμμές του διαβιβαστικού, αναφέρεται ότι «το πρωί της Δευτέρας, διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο σωφρονιστικός εντοπίστηκε πλησίον της οικίας του και τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Στις 17:20 εξήλθε της οικίας του, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα κινούμενος προς την πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Εκεί συναντήθηκε με τον αλλοδαπό συγκρατούμενο του ο οποίος έφερε δύο αθλητικούς σάκους. Έναν μπλε και έναν κίτρινο. Ο αλλοδαπός έβγαλε από τον μπλε σάκο μια μαύρη συσκευασία και την έδωσε στον σωφρονιστικό και στη συνέχεια του παρέδωσε και 100 ευρώ. Παράλληλα, έτεροι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων οι οποίοι επιτηρούσαν τον αλλοδαπό ο οποίος μετέβη στις φυλακές Κορυδαλλού με τους δύο αθλητικούς σάκους και επειδή ήταν ώρες επισκεπτηρίου, συνήγαγαν ότι επρόκειτο να επισκεφθεί κάποιον κρατούμενο και για το λόγο αυτό τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν. Στις 18:45 ο σωφρονιστικός εξήλθε εκ νέου από την οικία του, κατευθύνθηκε με τη μοτοσικλέτα του στις φυλακές Κορυδαλλού όπου έξωθεν της πύλης εισόδου του νοσοκομείου κρατουμένων ακινητοποιήθηκε. Επάνω του έφερε ένα μαύρο τσαντάκι μέσα στο οποίο βρέθηκε η συσκευασία με το κινητό που του είχε παραδώσει πριν από λίγο ο αλλοδαπός. Πάνω του βρέθηκε μια συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ινδικής κάνναβης 3.5 γραμμάριων, μια συσκευασία λευκού χρώματος 15 φαρμακευτικών δισκίων, 3 νάυλον συσκευασίες χρώματος μπλε με ηρωίνη συνολικού βάρους 5.4 γραμμαρίων». Από την έφοδο στο σπίτι του σωφρονιστικού βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, καλώδια usb και φορτιστές.
Πηγη: www.protothema.gr