Ιταλία: Εικόνες-σοκ από βίαιη επίθεση σωφρονιστικών υπαλλήλων σε κρατούμενους, σε φυλακές έξω από τη Νάπολι


Σοκ έχει προκληθεί στην ιταλική κοινή γνώμη έπειτα από ανάρτηση στο διαδίκτυο αναλυτικού βίντεο που δείχνει την άσκηση τρομακτικής βίας στους κρατούμενους, από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στη φυλακή της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε, έξω από τη Νάπολι.

Οι εικόνες προέρχονται από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας και η οργανωμένη επίθεση σε βάρος των φυλακισμένων πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2020. Μια μέρα μετά, δηλαδή, τη διαμαρτυρία των κρατουμένων (η οποία δεν είχε βίαιη εξέλιξη), με την οποία ζητούσαν τεστ και μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα σωφρονιστικοί υπάλληλοι να χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι τους κρατούμενους, ακόμη και ανάπηρους, στους διαδρόμους και στους κοινούς χώρους των φυλακών. Πολλοί αναγκάσθηκαν να γονατίσουν, εντελώς γυμνοί, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους χτυπούσαν με τα κράνη τους.

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων τους, μερικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν γράψει χαρακτηριστικά: «Θα τους σκοτώσουμε σαν τα μοσχάρια».

Η Εισαγγελία της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε ξεκίνησε έρευνα, και στην υπόθεση, μέχρι αυτή τη στιγμή, εμπλέκονται 52 μέλη της σωφρονιστικής αστυνομίας. Είκοσι ένας κατηγορούμενοι εστάλησαν σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ 23 παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Σήμερα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από την υπουργό Δικαιοσύνης, Μάρτα Καρτάμπρια, να πληροφορήσει αναλυτικά το Κοινοβούλιο σχετικά με το τρομερό αυτό συμβάν.

Αντίθετα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «είναι αλληλέγγυος με τους σωφρονιστικούς, διότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός προς τις αστυνομικές δυνάμεις».


Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.