ΑΔΕΔΥ: Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο Σωματείο της Αγροτικής Φυλακής Κασσαβέτειας



Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις συνδικαλιστικές διώξεις (4) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Αγροτικής Φυλακής Κασσαβέτειας. 

Δελτίο Τύπου για το θέμα των διώξεων έχουν εκδώσει πληθώρα Συνδικαλιστικών Οργανώσεων όπως η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στον Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος 4 μελών του Δ.Σ του Σωματείου του ΕΚΚΝ Κασσαβέτειας με αφορμή μία ανακοίνωση συμπαράστασης σε σωφρονιστικό υπάλληλο και ύστερα από την μετακίνησή της σε άλλο Κατάστημα. 
Το πειθαρχικό αδίκημα που καταλογίζεται είναι "αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας"!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις ενάντια στον σύλλογο του E.Α.Κ.Κ.Ν. Kασσαβέτειας

 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Κασσαβέτεια για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», με αφορμή περυσινή ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου και τη δημοσιοποίηση της στον τοπικό Τύπο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική ανακοίνωση του Ν.Τ. Μαγνησίας, καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων, που δεν αφορά τίποτε άλλο από τη συνδικαλιστική τους δράση. Συνδικαλιστική δράση που προστατεύεται από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία και δεν εμπίπτει στην κρίση των κυβερνητικών οργάνων.

Φαίνεται ότι το περσινό ομόφωνο ψήφισμα της Γ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στη Κασσαβέτεια θορύβησε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (σχετικά με τις υποχρεωτικές αποσπάσεις συναδέλφων). Η αποκάλυψη και δημοσιοποίηση ενός ζητήματος, που δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο, αποτελούσε υποχρέωση της Γενικής Συνέλευσης και κάθε τίμιου συνδικαλιστή.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια να εκφοβιστούν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, να εμποδιστούν από το να υπερασπίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα από αυθαίρετες κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες.

Οι δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων δεν θα μπουν στον πάγο. Συνιστούν κατάκτηση σκληρών αγώνων όλων των προηγούμενων γενιών και στοιχειώδες μέσο άμυνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη των 4 συναδέλφων για την συνδικαλιστική τους δράση.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν τις απαράδεκτες αυτές διώξεις και να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους συναδέλφους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, να περιοριστούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, προσπάθεια που αποτυπώθηκε και στις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του πρόσφατου Ν.4808/2021.

Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει.

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την αγωνιστική δράση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: www.adedy.gr

 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.