Νέα εκδοχή για την υπόθεση των σωφρονιστικών: Αμφισβητείται η οικονομική δυνατότητα του κρατούμενου να τους δωροδοκήσει

 


Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση με τις συλλήψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Κέρκυρας, που κατηγορούνται για δωροληψία, μετά από καταγγελία βαρυποινίτη.

Υπενθυμίζεται ότι, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν σήμερα (18/11) δυνάμει ενταλμάτων, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου διωκόμενοι για «δωροληψία υπαλλήλου». Κατηγορούνται ότι παρείχαν συνδρομή σε απόδραση 45χρονου κρατουμένου, ο οποίος την 11η Νοεμβρίου κατάφερε να διαφύγει από τη φυλακή Κορίνθου.

Πως έγινε αυτό; Εν αναμονή της επίσκεψης της ευρωπαϊκής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα (CPT) οι κρατούμενοι ανάμεσα στους οποίους και ο 45χρονος είχαν διαταχθεί από τη διεύθυνση να βάψουν τους εξωτερικούς τοίχους του καταστήματος κράτησης. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ο έγκλειστος τράπηκε σε φυγή. Εντοπίστηκε, ωστόσο, τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου σε διαμέρισμα της Καλλιθέας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και συνελήφθη εκ νέου.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια τη στιγμή της απόδρασης συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της «απόδρασης κρατουμένου». Η δίκη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας ωστόσο, μετά σύντομη αναβολή που ζήτησαν οι συνήγοροι των διωκόμενων υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αλλά και νωρίτερα στην απολογία του ενώπιον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν ο δραπέτης φέρεται να είπε ότι χρημάτισε τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου να τον αφήσουν να διαφύγει. Είπε συγκεκριμένα ότι πλήρωσε συνολικά 60.000 ευρώ προκειμένου να βρεθεί εκτός φυλακής.

Για τα λεγόμενά του ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε προκαταρκτική εξέταση, η οποία ανετέθη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής οι «αδιάφθοροι» υπέβαλαν το υλικό στον ανακριτή, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη των τριών υπαλλήλων με την κατηγορία του χρηματισμού υπαλλήλου. Αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του ανακριτή.

Ο δραπέτης εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και 8 μηνών για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς στο παρελθόν είχε πυροβολήσει αστυνομικούς της ΕΚΑΜ. Πηγές κοντά στο θέμα εκφράζουν επιφυλάξεις για τα λεγόμενά του περί καταβολής 60.000 ευρώ στους υπαλλήλους της φυλακής, επισημαίνοντας ότι ο 45χρονος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ταυτόχρονα, εγείρουν ερωτήματα για το γεγονός ότι αν και βαρυποινίτης μετήχθη πρόσφατα από τις φυλακές Πάτρας σε αυτές της Κορίνθου που θεωρούνται λιγότερο σκληρές και βρίσκονται εγγύτερα στο σπίτι του.

Πηγή:iefimerida.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.