ΟΣΥΕ: Να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση και στους εργαζόμενους στις Φυλακές

 


Την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους υγειονομικούς υπαλλήλους του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ διεκδικεί η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).  

Η ΟΣΥΕ απέστειλε μάλιστα σχετικό έγγραφο προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο, ο οποίος σε πρόσφατη ανάρτηση στο facebook ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι μεταξύ των πρώτων 50 επαγγελμάτων πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό, μαζί με τους υγειονομικούς!

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΣΥΕ:

Προς: 
Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα 
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη
Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη 
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο 
Υφυπουργό Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Λευτέρη Οικονόμου 
Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα Σοφία Νικολάου 
Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο 
Πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη Ο.Σ.Υ.Ε

Θέμα: «Καταβολή έκτακτου επιδόματος και στους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης και το Ίδρυμα Αγωγής της Χώρας»

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,

Προσφάτως ο Υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος ανάφερε στοιχεία των New York Times, του BBC, όπως και σε μελέτη του World Economic, όπου προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι μεταξύ των πρώτων 50 επαγγελμάτων πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό, μαζί με τους υγειονομικούς.

 Περιττό να σας αναφέρουμε για μία ακόμη φορά τις συστάσεις και τις οδηγίες τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του ECDC, του ΟΗΕ και της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής (CPT) για τους κινδύνους που διατρέχουμε εργαζόμενοι και κρατούμενοι μέσα στις Φυλακές ως «κλειστός πληθυσμός» από τον COVID.

Ωστόσο, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά ότι το σωφρονιστικό προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων μέσα στις Φυλακές (περίπου 2.200 και στα 34 Καταστήματα Κράτησης) με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουμε καθημερινά μία αόρατη και μάλλον άγνωστη σε πολλούς μάχη για να κρατήσουμε τον φονικό ιό έξω από τις Φυλακές. Δυστυχώς σε αυτή την μάχη θρηνήσαμε θύματα, συναδέλφους μας και κρατούμενους. Ακόμα και τώρα υπάρχουν διασωληνωμένοι συνάδελφοί μας ή συνάδελφοι και κρατούμενοι στους θαλάμους COVID των νοσοκομείων.

 Επίσης, το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους κρατούμενους μέσα στις Φυλακές το πραγματοποιήσαμε σχεδόν μόνοι μας, χωρίς την βοήθεια, την τεχνογνωσία και το προσωπικό που έχουν οι υπόλοιπες δομές εκτός φυλακών.

Η έμπρακτη αναγνώριση αυτής μας της προσπάθειας πρέπει να αποτυπωθεί όχι με λόγια, αλλά με πράξεις δικές σας. Του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Υγείας.

Μέρος της αναγνώρισης αυτής πρέπει είναι και η καταβολή του έκτακτου επιδόματος που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στους υγειονομικούς υπαλλήλους των Δημόσιων Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ και στους εργαζόμενους όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στις Φυλακές της Χώρας. Κυρίως δε, στο υγειονομικό προσωπικό των ιατρείων των 34 Καταστημάτων Κράτησης και του Ιδρύματος Αγωγής (περίπου 60 Νοσηλευτές και 10 μόνιμοι ιατροί), στα θεραπευτικά Καταστήματα Κράτησης του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού και του Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Θήβας. Σε όλους τους συναδέλφους μας, σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης.

Πηγή: www.osye.org.gr



Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.