Φυλακές Αλικαρνασσού: Κτίριο 100 ετών, με στοιβαγμένους κρατούμενους και επεισόδια

 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το νέο περιστατικό που σημειώθηκε στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού με θύμα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας ο οποίος δέχτηκε κουτουλιά από κρατούμενο την ώρα που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έβαζαν τους κρατούμενους στα κελιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλγερινός επιτέθηκε στον υπαρχιφύλακα την ώρα που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους ζήτησαν να επισπεύσουν την διαδικασία επιστροφής στα κελιά τους.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν "την απρόκλητη και άδικη επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος τους το βράδυ της 8ης Αυγούστου" και ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα από την πολιτική ηγεσία για την ασφάλεια του προσωπικού ώστε να μην νιώθουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. "Όλοι οι συνάδελφοι εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα δύσκολα καθήκοντα στο συνάδελφο" αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Στην τύχη τους οι φυλακές της Αλικαρνασσού

Σύμφωνα τώρα με τον πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού Νίκο Φιλιππάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr αυτό οφείλεται στο ότι οι φύλακες της Νέας Αλικαρνασσού, φυλακές που χτίστηκαν το 1930, έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Όπως λέει, αν λειτουργούσαν οι φυλακές στις Κουρούνες Λασιθίου που υποτίθεται ότι σε αυτές έχει ληφθεί η απόφαση να γίνει η συγχώνευση των φυλακών Αλικαρνασσού και Νεάπολης, τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε καθώς οι φύλακες στις Κουρούνες θα έκλειναν με ηλεκτρονικό τρόπο.

"Τα τελευταία 10 χρόνια ακούμε για άνοιγμα των φυλακών στις Κουρούνες αλλά ποτέ δεν λειτουργεί. Κάθε νέα ηγεσία που περνά εξαγγέλλει το άνοιγμα των φυλακών ωστόσο έχουμε μείνει στα λόγια παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του καταστήματος έχει ολοκληρωθεί" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού έχουν 100 συνολικά κελιά και πρόκειται για τα μικρότερα που υπάρχουν. Επομένως ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές δεν θα μπορούσε να μην είναι υπεράριθμος. Όπως λέει ο κ. Φιλιππάκης, "υπάρχουν πάνω από 250 κρατούμενοι με συνέπεια οι συνθήκες κράτησης να μην είναι αυτές που πρέπει".

Πηγή: www.ekriti.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.