Φυλακή Πάτρας: Κρατούμενος γρονθοκόπησε σωφρονιστικό υπάλληλο

 

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από αλλοδαπό κρατούμενο!

Το άγριο επεισόδιο σημειώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της νυχτερινής καταμέτρησης αλλοδαπός κρατούμενος επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και έπειτα σωματικά σε σωφρονιστικό υπάλληλο. Ο κρατούμενος φέρεται να επιτέθηκε και να χτύπησε στο πρόσωπο τον σωφρονιστικό υπάλληλο, o οποίος μεταφέρθηκε στο εφημερεύων νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο ίδιος κρατούμενος μάλιστα, την Πέμπτη επιτέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και σε εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, πάλι χωρίς λόγο και αιτία. Πρόκειται για κρατούμενο αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος στο παρελθόν ήταν έγκλειστος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, είχε μεταφερθεί σε άλλες φυλακές και πρόσφατα επέστρεψε στην Πάτρα.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναφέρουν:

"Η Ένωση έχει επανειλημμένως καταγγείλει την σκληρή βία που λαμβάνει χώρα στις ελληνικές φυλακές, για την καταπολέμηση της οποίας δυστυχώς δεν λαμβάνεται καμιά σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία.

Χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς μέτρα τήρησης της τάξης, και κυρίως χωρίς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να θέλει να ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είμαστε έρμαιο μιας ανεξέλεγκτης βίας.

Ζητάμε τώρα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εμπέδωση της τάξης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Η ευθύνη για ότι μας συμβεί βαραίνει ακέραια αυτούς που αποφασίζουν να στοχοποιούν τους υπαλλήλους και να «χαϊδεύουν» τους εκφραστές της βίας.

Επιτέλους αυστηροποιήστε τις πειθαρχικές ποινές για έκνομες ενέργειες των κρατουμένων εναντίων συναδέλφων, έχουμε και εμείς οικογένειες που θα πρέπει να γυρνάμε σώοι και αβλαβείς μετά το πέρας της εργασίας μας."

Πηγή: www.patrasevents.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.