Πληρώσαμε ακριβά τις απάνθρωπες συνθήκες στον ΚορυδαλλόΑνταπόκριση από Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης

Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ υποχρεώνεται η Ελλάδα να αποζημιώσει 33 Έλληνες κρατουμένους, έναν Αλβανό και έναν Ιρανό, για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και κράτησής τους στις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξετάζοντας την ομαδική προσφυγή τους, το Δικαστήριο αποδέχθηκε όλους τους ισχυρισμούς τους για τον υπερπληθυσμό κρατουμένων στις φυλακές (2.400 κρατούμενοι σε χώρους για... 700), για έλλειψη φωτισμού, αερισμού, θέρμανσης, για έλλειψη επαρκούς ιατρικής περίθαλψης καθώς και για την κράτηση υγιών κρατουμένων μαζί με αρρώστους.

Καταδίκασε, λοιπόν, την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που απαγορεύει την απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση, καθώς και για άλλες παραβάσεις, και την υποχρέωσε να καταβάλει ως αποζημίωση:

*από 6.800 ευρώ στους προσφεύγοντες Αντωνίου, Δεληγιάννη, Θεοφίλου, Κάση, Κοντογιαννάκη, Κόριλο, Ματαράγκα, Μέξα, Mpranis, Μερελή, Μητσόπουλο, Ντουραμπά, Παπαναστασίου, Τάτση, Τσακίρη, Χαραλάμπους και Geta

*5.000 ευρώ στον Χριστοπάνο

*από 8.000 ευρώ στους Γκλιάτη, Καρρά, Κιούση, Πάστρα και Σταύρου και

*από 10.000 ευρώ στους Καλπακίδη, Μπάτα και Παναγιωτάκο.

Πηγή: http://www.zougla.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.