Ανησυχία στις φυλακές Αλικαρνασσού... από το ιπτάμενο δέμα


Σοβαρή ανησυχία έχει προκαλέσει στους κόλπους των φυλακών Αλικαρνασσού η ρίψη δέματος που περιείχε μεταξύ άλλων και ένα μαχαίρι οχτώ εκατοστών. Κύκλοι των φυλακών εκτιμούν ότι μαχαίρι που μπαίνει με «φούντο», - όπως λένε χαρακτηριστικά στη γλώσσα τους - δεν μπαίνει τυχαία αλλά για να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στην εφημερίδα "Πατρις" ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Νίκος Φιλιππάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο κλίμα αναβρασμού που υπάρχει σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας στα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας με μαχαίρι σε βάρος των αρχιφυλάκων.

Κάποια περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, άλλα πάλι όχι. Το βέβαιο είναι ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία γενικότερη αναστάτωση στον χώρο των φυλακών με τους κρατούμενους να στοχεύουν στους αρχιφύλακες, επιδιώκοντας να προσδώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πράξη τους και για λόγους συμβολισμού.

Το πακέτο εκτοξεύτηκε στον αύλειο χώρο της φυλακής από την βορειοανατολική πλευρά του σωφρονιστικού καταστήματος, κίνηση που ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τον φύλακα της εξωτερικής φρουράς. Ο τελευταίος πάτησε το μπουτόν του συναγερμού ενώ ενημέρωσε και μέσω ασυρμάτου τους σωφρονιστικούς της βάρδιας.

Το δέμα έσπευσε να πάρει στα χέρια του με αστραπιαίες κινήσεις ένας 38χρονος αλλοδαπός (κατηγορείται για φόνο) ο οποίος αφού το έκρυψε κάτω από τα ρούχα του, κινήθηκε με χαλαρό βηματισμό προς το ισόγειο του κτιρίου. Σωφρονιστικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν ενώ επιχειρούσε να περάσει το δέμα σε άλλον αλλοδαπό συγκρατούμενο του. 

«Το θετικό είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε άριστη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων και οι συνάδελφοι πρόλαβαν να μπλοκάρουν το δέμα πριν περάσει στις πτέρυγες και στα κελιά» τόνισε ο κ. Φιλιππάκης.


Και κινητό τηλέφωνο 

Όπως αποκαλύφθηκε, το δέμα εκτός από το μαχαίρι που ήταν και το πιο ανησυχητικό εύρημα, περιείχε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι hands free, δύο ναρκωτικά χάπια και μικρή ποσότητα ναρκωτικών (ηρωίνη και χασίς).

Το γεγονός ότι το δέμα βρέθηκε στα χέρια των δύο συγκεκριμένων κρατουμένων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκείνοι ήταν και οι παραλήπτες του. 

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν οι αποδέκτες ή απλώς μεσολάβησαν να το μεταφέρουν με κάποιο ενδεχομένως αντάλλαγμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος από το οποίο ουσιαστικά εκτοξεύτηκε το δέμα μέσα στον εξωτερικό χώρο της φυλακής. Η πληροφορία αυτή δόθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που διενεργεί και την προανάκριση. Ως ιδιοκτήτρια του οχήματος αναφέρεται μία γυναίκα με κρητικό επώνυμο.


Πηγή: http://www.ekriti.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.