Το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας


Μετά από ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 708/07.03.2017, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στη μερική μετατροπή του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας σε Αγροτικό Τμήμα Κράτησης Γυναικών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού των Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης, στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κρατουμένων.

Θα προβεί σε αυτή τη μετατροπή με δυναμικότητα διαμονής έως τριάντα ατόμων, όπου θα μετάγονται γυναίκες κρατούμενες, που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 41 του ν. 4356/2015, ύστερα από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Είναι προς όφελος των γυναικών κρατούμενων καθώς στις αγροτικές φυλακές υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της ποινής ανάλογα με τις εργασίες που θα εκτελεί η κρατούμενη.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει και υποστηρίζει την εν λόγω πρωτοβουλία, καθώς αποτελεί και πρόταση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας, Φωτεινής Κούβελα προς τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Φυτράκη, σε συνάντησή τους τον περασμένο Απρίλιο.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο των πολιτικών της και των στόχων της για την επόμενη χρονική περίοδο, θέτει στο επίκεντρο γυναίκες που είναι θύματα πολλαπλών διακρίσεων. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η γυναίκα κρατούμενη. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητας των Φύλων 2016-2020 της ΓΓΙΦ συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν, με δικτύωση και συνεργασία με φορείς που συμπεριλαμβάνουν στους στόχους τους την προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Πηγή: http://www.businessnews.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.