Δραπέτης ο ένας από τους δολοφόνους του συνταξιούχου γιατρού


Σεσημασμένοι οι δύο δολοφόνοι και δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού από τις 17 Φεβρουαρίου ο Ρουμάνος

Σεσημασμένοι ήταν οι δύο δολοφόνοι του άτυχου 70χρονου, συνταξιούχου γιατρού, που σκότωσαν μέσα στο διαμέρισμά του, στον 6ο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Μάρνη 25, στην Πλατεία Βάθη.

Μάλιστα, ο 50χρονος Ρουμάνος ήταν δραπέτης φυλακών από τις 17 Φεβρουαρίου, ενώ κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και άλλα αδικήματα, ενώ ο 57χρονος Έλληνας, επίσης κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για απάτη, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων και καζίνο και για πλήθος άλλων αδικημάτων...

Την απόδρασή του ο σεσημασμένος Ρουμάνος σχεδίασε να την πραγματοποιήσει την ημέρα και ώρα τροφοφοσίας των Φυλακών Κορυδαλλού με αλεύρι για τα ψωμιά, κατάφερε και ξέφυγε της προσοχής των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να κρυφτεί μέσα στο φορτηγό με τα αλεύρια και να διαφύγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης τότε ανέφερε ότι ο Ρουμάνος "επρόκειτο να αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ η συμπεριφορά του δεν είχε κριθεί προβληματική".

Η ανθρωποκτονία του 70χρονου εξιχνιάστηκε άμεσα χάρη στην άμεση επέμβαση των αντρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Γείτονες άκουσαν τις φωνές και τους θορύβους από την άγρια πάλη και κάλεσαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο κατώφλι του διαμερίσματος τους δράστες, οι οποίοι μάλιστα τράβηξαν μαχαίρι εναντίον τους, όρμησαν πάνω τους οι αστυνομικοί, κατάφεραν να τους αφοπλίσουν, πάλεψαν μαζί τους και στο τέλος κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Όταν μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα αντίκρισαν δυστυχώς νεκρό τον άτυχο άντρα στο κρεβάτι, άγρια χτυπημένο, δεμένο και φιμωμένο με κασκόλ με αποτέλεσμα τον αποφρακτικό θάνατό του. Αν και το σπίτι εμφάνιζε έντονα ίχνη έρευνας, οι δράστες δεν πρόλαβαν να πάρουν κάτι γιατί αντιλήφθηκαν την Αστυνομία και έτρεξαν να φύγουν από το διαμέρισμα δίχως να προλάβουν. Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες αφού είχε βρεθεί νεκρός ένας άλλος 75χρονος μέσα στο διαμέρισμά του στον Άγιο Παντελεήμονα σε διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της οδού Αλκαμένους 70, όταν οι γείτονες κάλεσαν τις Αρχές λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Όταν άνοιξαν με βοήθεια κλειδαρά την πόρτα, οι αστυνομικοί είδαν νεκρό στο πάτωμα τον άτυχο 75χρονο, σε ύπτια θέση και ήδη σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθώς όπως προέκυψε ήταν νεκρός τουλάχιστον 7-8 ημέρες.

Ήταν κανονικά ενδεδυμένος και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη. Το σπίτι δεν έφερε ιδιαίτερα ίχνη έρευνας και αναστάτωσης, ενώ ούτε η πόρτα έφερε σημάδια παραβίασης. Ο άτυχος ηλικιωμένος ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα. Την έρευνα και για τις δύο υποθέσεις, ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Πηγή: news247.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.