ΣΩΦΡΟΝ(Η)ΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 2018-2020...


Χωρίς πόρους, χωρίς σαφή χρονοδιαγράμματα κατατέθηκε από τον υπουργό δικαιοσύνης στην αρμόδια επιτροπή της βουλής το στρατηγικό σχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα για τα έτη 2018-2020.
Με τους περισσότερους βουλευτές να εστιάζουν στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη στον σχεδιασμό -ως όφειλε- για το που θα βρεθούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση των όσων αορίστως σχεδιάζονται. Ορισμένοι βουλευτές επισήμαναν και την αναγκαιότητα προσλήψεων σε όλους τους κλάδους. Εύλογα αναρωτήθηκαν κάποιοι βουλευτές αν έχει ερωτηθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους....

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ.

Στο κοινό συμπέρασμα ότι το σωφρονιστικό σύστημα πάσχει και πρέπει να αλλάξει, αλλά και στο ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι, κατέληξαν τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής που συζήτησαν την Τετάρτη για το στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τα έτη 2018-2020.


Παράλληλα, συμφώνησαν πάνω σε άξονες που πρέπει να στηριχθεί ένα εκσυγχρονισμένο σωφρονιστικό σύστημα, τους οποίους θα καταγράψουν στην έκθεση με τις προτάσεις και τα συμπεράσματά τους, η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στόχοι της νέας σωφρονιστικής πολιτικής, όπως αναφέρεται στο στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι μεταξύ άλλων: Έκτιση των ποινών με σεβασμό στον άνθρωπο, υποστήριξη του κρατουμένου μετά την αποφυλάκισή του, ασφάλεια κρατουμένων και προσωπικού, πρόληψη νεανικής παραβατικότητας, καταπολέμηση του κοινωνικού στιγματισμού, εκσυγχρονισμό υποδομών, μείωση υπερπληθυσμού.Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή έδωσε έμφαση στη μέριμνα για τους ανήλικους κρατούμενους, προτείνοντας να επιβραβεύεται η προσπάθεια για φοίτηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με χορήγηση αδειών, ώστε να παρακολουθούν τα μαθήματα.Για εξαιρετικά θετικά μέτρα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι «απέχει πολύ να πούμε ότι σήμερα οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς στις φυλακές», δίνοντας έμφαση στην εξασφάλιση της επανένταξης των κρατουμένων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.