Παρουσίαση βιβλίου «Ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο» του Μαρίνου Σκανδάμη


O θεσμός των αποφυλακίσεων υπό όρους που πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο κριτικής είναι το θέμα του βιβλίου του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη που παρουσιάζεται σήμερα σε εκδήλωση που οργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών.

Η παρουσίαση του βιβλίου του αχαιού δικηγόρου και πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνου Σκανδάμη, με τίτλο «Ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο» θα γίνει σήμερα (5/5) στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών «Κωστής Στεφανόπουλος». 

Το βιβλίο του Μαρίνου Σκανδάμη, που το προλογίζει ο πατέρας της ελληνικής εγκληματολογίας Ομότιμος καθηγητής Στέργιος Αλεξιάδης, ασχολείται με την εξέταση από ιστορική, νομική, αλλά και κάποιες στιγμές και δικαιο-πολιτική σκοπιά, με την απόλυση υπό όρους των κρατουμένων, θεσμό, που με αφορμή την κάποιες φορές κακή χρήση του, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της επικαιρότητας σχετικά με τα όρια ελευθερίας και ασφάλειας των πολιτών. 

Το πάνελ των ομιλητών εγγυάται ότι θα γίνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση, αφού συγκεντρώνει υψηλού κύρους επιστήμονες, με διαφορετικές απόψεις για τα όρια που πρέπει να θέτει η πολιτεία σε όσους αποφυλακίζονται. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, Εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, Νίκος Παρασκευόπουλος, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ., βουλευτής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και η Τόνια Τζαννετάκη, επ. καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και κόρη του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Τζανή Τζαννετάκη. 

Τον συντονισμό θα κάνει ο αντιπρόεδρος του ΔΣΠ Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ στην αίθουσα θα φιλοξενείται η ιστορική έκθεση με θέμα: «Mandare a Patrasso», όπου θα παρουσιαστούν οι χώροι σωφρονισμού της Πάτρας από την οθωμανική περίοδο μέχρι και σήμερα, υπό την επιμέλεια της ιστορικού Ανδρονίκης Χρυσάφη. 

Πηγή: Ζούγκλα gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.