Στο αρχείο οι καταγγελίες Γιαννουσάκη, αλλά ευθύνες για σωφρονιστικούς υπαλλήλους


Στο αρχείο μπαίνουν οι καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor 1 και τις επισκέψεις της Εισαγγελέως Τζήβα στις Φυλακές Αυλώνα. Αυτό δεν ισχύει όμως και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Αυλώνα, των οποίων οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για περαιτέρω έρευνα. 

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και από άλλα πρόσωπα για να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η Εισαγγελία δεν έχει αρμοδιότητα, όπως προβλέπεται από το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα και για το λόγο αυτό η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ήδη έχει κατατεθεί και αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ως προς τα υπόλοιπα πρόσωπα, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος που διενήργησε την έρευνα επί δίμηνο κατέληξε σε πόρισμα (περίπου 20 σελίδων) σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψαν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές προκειμένου να πάρει κατάθεση όπως και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Επίσης, κατά το εισαγγελικό πόρισμα ευθύνες εμπλοκής στην υπόθεση των πιέσεων κατά Γιαννουσάκη δεν προέκυψαν ευθύνες και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο δημοσιογράφος και επικεφαλής της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννης Κουρτάκης.

Μόνον για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος επίσης είχε καταγγελθεί από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για άσκηση πιέσεων, ο εισαγγελέας Εφετών, απέστειλε τη δικογραφία για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που κατά το νόμο είναι αρμόδιο για την περίπτωση Χριστοφορίδη, ως υπηρετούντος στο Λιμενικό Σώμα.

Επίσης, η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα (πώς είχε τηλέφωνο και λοιπά).

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα την οποία διενεργεί επίσης η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμμένος για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου, ενώ ανοικτή είναι και η έρευνα που διενεργεί από καιρό η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα σχετικά με την χρηματοδότηση του ναρκοφορτίου.

Πηγή: www.newsbomb.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.