ΕΙΧΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ: Αθωώθηκαν οι σωφρονιστικοί για τα… χαμένα πόθεν έσχες


Με συνοπτικές διαδικασίες αθωώθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου 49 σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Αλικαρνασσού, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο εδώλιο ως κατηγορούμενοι για τη μη υποβολή του πόθεν έσχες του 2012.
Πρόκειται για μία υπόθεση στην οποία είχε αναφερθεί εκτενώς η «Π» με σωφρονιστικούς και υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς να βρίσκονται στα …κάγκελα καθώς οι κλήσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της αρμόδιας πταισματοδίκη εστάλησαν με …καθυστέρηση πέντε ετών και μόλις ένα μήνα από την παραγραφή του αδικήματος.
Υποστηρίχθηκε ότι από την πλευρά τους είχαν υποβάλει κανονικά τους φακέλους, με τις δηλώσεις πόθεν έσχες, οι οποίοι  προφανώς χάθηκαν με υπαιτιότητα  των αρμόδιων υπηρεσιών με αποτέλεσμα να αναζητούν  ευθύνες από τους υπαλλήλους. Όπως εξήγησαν, αρχικώς ήταν υποχρεωμένοι να στέλνουν τους φακέλους στην aρχή Καταπολέμησης, ακολούθως ανέλαβε αυτήν την αρμοδιότητα η Γ’ Μονάδα Περιουσιακής Κατάστασης και στην συνέχεια το Εσωτερικών Υποθέσεων. «Μιλάμε για χιλιάδες φακέλους.
Αν αυτοί χάθηκαν κατά τη μεταφορά από υπηρεσία σε υπηρεσία, δεν φταίμε εμείς να μας ταλαιπωρούν. Το πόθεν έσχες του 2012 άλλαξε χέρια σε τρεις υπηρεσίες». Αναφέρθηκε επίσης ότι αρκετοί υπάλληλοι έχουν ακόμα τα αποκόμματα από το ταχυδρομείο για την αποστολή των φακέλων στην αρμόδια αρχή.
«Ευτυχώς οι δικαστές αντιλήφθηκαν ότι όλο αυτό το μπάχαλο δεν ήταν δική μας υπαιτιότητα» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αλικαρνασσού, Νίκος Φιλιππάκης, ο οποίος εξέφρασε και τις ευχαριστίες τους προς τους συνηγόρους τους, Γιώργο Κοκοσάλη και Νίκη Σκουνάκη, οι οποίοι τους εκπροσώπησαν αφιλοκερδώς, αναγνωρίζοντας το άδικο της περιπέτειάς τους.
Πηγή:
Share on Google Plus
Από το Blogger.