Αναβρασμός στις Φυλακές Αλικαρνασσού


Φυλακές Αλικαρνασσού: Κόντρες και καταγγελίες προκαλούν αναβρασμό

Επικίνδυνα εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στις κλειστές φυλακές Αλικαρνασσού εξαιτίας μίας σειράς γεγονότων που έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κρατουμένων και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις αλλά και επεισόδια.

Αποκορύφωμα όλης αυτής της εκρηκτικής κατάστασης είναι η δημοσιοποίηση επιστολής του γνωστού ποινικού, με ισχυρές διασυνδέσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο, Σπύρου Χριστοδούλου, στην οποία αφενός υποστηρίζει ότι κινδυνεύει η ζωή του και σε περίπτωση που του συμβεί κάτι καθιστά ως υπεύθυνους υπηρεσία και υπουργείο, αφετέρου βγάζει στη …σέντρα σωφρονιστικό, τον οποίο κατονομάζει, επιρρίπτοντάς του ευθύνες.

Σωφρονιστικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ως άδικη, ανήθικη και εγκληματική την κίνηση του κρατούμενου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του συγκεκριμένου υπαλλήλου, υποστηρίζοντας ότι πολλά σημεία της επιστολής δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Χριστοδούλου υποστηρίζει ότι μερίδα σωφρονιστικών έχουν επιδοθεί σε «πόλεμο» συκοφαντίας εναντίον του με σκοπό να «χρεωθεί» δύο μεταγωγές για τις οποίες ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή.

Αν και οι μεταγωγές των δύο κρατουμένων (όχι τυχαίων) είχαν γίνει γνωστές υπηρεσιακώς από τις 18 Αυγούστου, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν δύο ημέρες μετά και αφού είχε προηγηθεί ο εγκλεισμός Χριστοδούλου στο πειθαρχείο με δική του πρωτοβουλία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για σοβαρό περιστατικό το οποίο είχε προηγηθεί. Ο Χριστοδούλου υποστηρίζει ότι αυτό έγινε σκόπιμα από την υπηρεσία ως μέρος του «πολέμου» που κάποιοι σωφρονιστικοί έχουν εξαπολύσει εναντίον του.

Πληροφορίες από τη φυλακή επισημαίνουν ότι πράγματι οι δύο μεταγωγές είχαν γίνει γνωστές από τις 18 Αυγούστου, ωστόσο πάντα, όπως υποστηρίζουν, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται στο παρά ένα για να μην υπάρχουν απρόοπτα. «Δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση τέτοια μεθόδευση από σωφρονιστικούς για να στοχοποιηθεί ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Αν «χρεώθηκε» άδικα για τις μεταγωγές, αυτό αφορά καθαρά τον κόσμο των κρατουμένων και τις μεταξύ τους σχέσεις. Δεν έγινε με δική μας ευθύνη και δεν θα μπορούσε να γίνει, καθώς πράγματι δεν είχε καμία σχέση».

Στη δημόσια τοποθέτησή του που έχει αναρτηθεί στο indymedia, ο Χριστοδούλου αναφέρεται σε περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από ένα μήνα και το οποίο φέρεται να πυροδότησε τα όσα ακολούθησαν. Υποστηρίζει λοιπόν ότι ενώ απειλούνταν γενικευμένη σύρραξη μεταξύ κρατουμένων με απρόβλεπτες συνέπειες, ο σωφρονιστικός υπάλληλος τον οποίο κατονομάζει έδωσε εντολή στους ασυρμάτους να μην επέμβει κανείς συνάδελφος, «αφήνοντας έτσι ανοιχτό το δρόμο για να αφεθεί η πτέρυγα στην αλληλοσφαγή. 

Κάτι το οποίο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με την αποφασιστική επέμβαση κάποιων από εμάς, που βάζοντας μπροστά τα σώματα και τη ψυχή μας, αποτρέψαμε το διαφαινόμενο μακελειό».

Σωφρονιστικοί διαψεύδουν ότι η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από τον κρατούμενο. «Η εντολή ήταν να μην μπει κανένας από εμάς μόνος του μέσα αλλά να οργανωθούμε και να μπούμε όλοι μαζί» υποστηρίζεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες υποβλήθηκε και επίσημα αίτημα για μεταγωγή του Χριστοδούλου από τις φυλακές Αλικαρνασσού, ο οποίος παραμένει στο πειθαρχείο και φρουρείται σε 24ωρη βάση.

Να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των δύο μεταχθέντων για τους οποίους έχει γίνει όλη αυτή η ιστορία, παραμένει επίσης στη φυλακή, αν και θα έπρεπε να έχει ήδη μεταχθεί. Όπως μας ενημέρωσαν, ο λόγος που δεν μετήχθη την περασμένη εβδομάδα ήταν ότι δεν υπήρχε δυνατότητα από το Μεταγωγών λόγω της μεταφοράς άλλων κρατουμένων για δικαστήρια.

«Η κατάσταση στη φυλακή δεν είναι καλή. Θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι δύο μεταγωγές προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα έντασης» σχολίασε σωφρονιστική πηγή, η οποία δεν κρύβει την ανησυχία της για όσα έχουν συμβεί. 

Πηγή: www.patris.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.