Αλκοόλ, Ναρκωτικά και delivery στο Hotel Κορυδαλλός


Αλκοόλ, ναρκωτικά και delivery στο «Hotel Κορυδαλλός»

Φυλακή πέντε αστέρων για τους προνομιούχους κρατουμένους.

Σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων έχει μετατρέψει τις δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους... προνομιούχους κρατουμένους, με αντάλλαγμα την ηρεμία των φυλακών, καθώς πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα που κατασκευάστηκε για 800 κρατούμενους, αλλά υπάρχουν εποχές που φτάνει και τους 2.500.

Οι... προνομιούχοι κρατούμενοι, τα ονόματα των οποίων είναι γραμμένα στην ιστορία του ελληνικού εγκλήματος με κεφαλαία γράμματα, έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν μέχρι και delivery από τα σουβλατζίδικα της περιοχής και μαζί με φύλακες και αρχιφύλακες να περνάνε ζωή χαρισάμενη υπό την ανοχή της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έφτασε σε σημείο να ανταλλάξει τους νόμους και τους κανόνες των φυλακών με το ενδεχόμενο εξεγέρσεων και λοιπών εγκληματικών πράξεων στο εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στον Κορυδαλλό το μαύρο χρήμα είναι η κινητήρια δύναμη του σωφρονιστικού καταστήματος. Τα πάντα προσφέρονται και τα πάντα αγοράζονται. Οι κρατούμενοι που έχουν χρήματα μπορούν να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα υλικά αγαθά που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη μέσα στις φυλακές. Αλκοόλ, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα είναι τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι κρατούμενοι προμηθεύονται κυρίως από μερίδα σωφρονιστικών υπαλλήλων, από κάποιους δικηγόρους, αλλά και από επισκέπτες της φυλακής.

Την ίδια στιγμή, πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει διοίκηση στις δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Και αυτό γιατί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης καλύπτει όλες τις ανομίες του συστήματος, σε σημείο παρεξήγησης, περί... αζημίωτου για κάποιους υψηλά ισταμένους στην όλη υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που ανέχεται αυτή την κατάσταση της ανομίας και της ασυδοσίας, είναι να επικρατεί... ησυχία στις φυλακές. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον Κορυδαλλό δεν σημειώθηκαν εξεγέρσεις, ούτε... θεαματικές αποδράσεις.

Τα παραδείγματα που συνηγορούν σε αυτή την ιδιότυπη συμφωνία είναι πολλά. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ωράριο λειτουργίας των φυλακών καταστρατηγείται σε καθημερινή βάση. Το καλοκαίρι, και μέχρι πρόσφατα, οι κρατούμενοι μαζεύονταν στα κελιά τους γύρω στις 11.30 τη νύχτα, όταν ο κανονισμός αναφέρει ότι τα κελιά ανοίγουν στις 7.30 το πρωί και οι κρατούμενοι συγκεντρώνονται πάντα δέκα λεπτά προτού νυχτώσει, ανάλογα με την εποχή. Ωστόσο, στον Κορυδαλλό τέτοιοι κανόνες δεν υπάρχουν. Οι κατάδικοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι καθημερινά στις πτέρυγες τους και στο προαύλιο που αναλογεί σε κάθε πτέρυγα. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, η ατμόσφαιρα των φυλακών ήταν «ηλεκτρισμένη», καθώς πολλοί κρατούμενοι περίμεναν τη σχετική τροπολογία παράτασης του νόμου Παρασκευόπουλου, προκειμένου να αποφυλακιστούν. Γι’ αυτόν τον λόγο, για μην υπάρχουν εντάσεις, οι κρατούμενοι μαζεύονταν στα κελιά τους κοντά στα μεσάνυχτα και οι φύλακες έψαχναν με φακούς στα προαύλια μην τυχόν έχει μείνει κάποιος εκτός και επιχειρήσει να αποδράσει. Τώρα, που ο νόμος ψηφίστηκε η κατάσταση, έχει αρχίσει να επανέρχεται.

Για να καταλάβει κανείς τα εκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος που διακινούνται για την... εύρυθμη λειτουργία των Φυλακών Κορυδαλλού, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένες φυλακές είναι δικαστικές. Δηλαδή οι υπόδικοι κρατούνται μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους και μετά θα έπρεπε να μεταφερθούν σε κανονικές φυλακές. Ωστόσο, στον «Κορυδαλλό» το 50% των κρατουμένων εκτίουν εκεί κανονικά την ποινή τους. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι μια μετάθεση στον Κορυδαλλό από μια άλλη φυλακή φτάνει και τα 30.000 ευρώ.

Τα «νήματα» μέσα στις φυλακές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα κινούν αρχιφύλακες που μαζί με αρχιφυλακεύοντες διοικούν και ελέγχουν τα πάντα. Ο τιμοκατάλογος είναι υψηλός και μόνο όσοι έχουν χρήματα μπορούν αντέξουν τη «ζούγκλα» του Κορυδαλλού. Τα κινητά τηλέφωνα για τους κρατουμένους κοστίζουν από 300 ευρώ για απλές συσκευές και μέχρι 3.000 ευρώ για τις πλέον σύγχρονες. Το μπουκάλι ουίσκι ξεκινά από τα 250 ευρώ, ενώ οι προνομιούχοι, αν δεν τους αρέσει το φαγητό της φυλακής, μπορούν να παραγγείλουν delivery και να το μοιραστούν μαζί με φύλακες και αρχιφύλακες στο αρχειοφυλακείο που βρίσκεται πίσω από την καντίνα για το προσωπικού των φυλακών, μαζί με άφθονο αλκοόλ και, βέβαια, μετά μουσικής. Οπως, μάλιστα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα πάρτι με την ελληνική παραδοσιακή μουσική, κυρίως από το Αγρίνιο, γίνονται πολύ συχνά στο αρχειοφυλακείο. Να σημειωθεί ότι το φαγητό το παραλαμβάνει φύλακας στην είσοδο των φυλακών, μεταφέρεται στο αρχειοφυλακείο και καλείται, αν δεν είναι εκεί να το περιμένει, και ο κατάδικος να γλεντήσουν όλοι μαζί.

Ο διακανονισμός για την προμήθεια των «απαγορευμένων» γίνεται κυρίως μέσα από τη φυλακή, αλλά οι πληρωμές έξω από αυτήν. Αλλωστε, χρήματα δεν κυκλοφορούν ευρέως μέσα στη φυλακή, αφού για τους περισσότερους κρατουμένους είναι άχρηστα, καθώς μέσα από την προσωπική τους καρτέλα, που τους κατατίθενται χρήματα, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από τις καντίνες που υπάρχουν, μία σε κάθε πτέρυγα.

Ωστόσο, ειδικά για τα κινητά τηλέφωνα, που οι κρατούμενοι έχουν πληρώσει πολλά χρήματα για να αποκτήσουν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση από μερίδα φυλάκων. Και αυτό γιατί από τη μια τους πωλούν το κινητό και από την άλλη, στον επόμενο έλεγχο που θα γίνει στα κελιά τους, τους το κατάσχουν με σκοπό να τους το πουλήσουν ξανά. Βέβαια, στους κρατούμενος με «ειδικό βάρος» ή «βαθιά τσέπη» που πληρώνουν αδρά για τις ανέσεις τους και την ασφάλειά τους τέτοια περιστατικά δεν γίνονται, καθώς ενημερώνονται εκ των προτέρων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πριν από μήνες, σε έναν τυχαίο έλεγχο, βρέθηκαν στο κελί γνωστού ισοβίτη για την εμπλοκή του σε μεγάλες εγκληματικές ενέργειες, παρά το γεγονός ότι είναι έγκλειστος, 10.000 ευρώ, τα οποία βέβαια δεν κατασχέθηκαν, αλλά μπήκαν στην καρτέλα του.

Οι πτέρυγες και οι VIP

Οι Φυλακές Κορυδαλλού είναι χωρισμένες σε έξι πτέρυγες και το λεγόμενο «Παράρτημα», όπου κρατούνται κάποιοι τρομοκράτες. Υπάρχουν, βέβαια, και τα δωμάτια απομόνωσης σε κάθε πτέρυγα, τα οποία, όμως, χρησιμοποιούν κυρίως οι εξαρτημένοι από ναρκωτικά, καθώς φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, εξαιτίας κυρίως των χρεών που έχουν δημιουργήσει στις φυλακές από την εξάρτηση που τους κυριεύει.

Στην α’ πτέρυγα βρίσκονται έγκλειστοι οι καταδικασμένοι της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς». Μαζί με αυτούς βρίσκονται πολλοί κρατούμενοι από τον αναρχικό χώρο, οι λεγόμενοι «άνθρωποι της νύκτας» και διάφοροι γνωστοί ποινικοί. Οι αλλοδαποί στην πτέρυγα αυτή είναι ελάχιστοι. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη πτέρυγα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο προαύλιό της σύντομα θα κατασκευαστούν γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου, καθώς έχει γίνει δωρεά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στη β’ πτέρυγα είναι κυρίως φυλακισμένοι αλλοδαποί από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, Γεωργιανοί, πολλοί Αθίγγανοι και εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά.

Στις γ’ και δ’ πτέρυγες το 90% των κρατουμένων προέρχονται από την Αλβανία. Υπάρχουν, ωστόσο, Αθίγγανοι και εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά.

Στην ε’ πτέρυγα κρατούνται Κούρδοι και κατάδικοι προερχόμενοι από χώρες της Αφρικής. Μαζί τους και ο Αλέκος Γιωτόπουλος, που εκτίει όμως την ποινή του σε κελί που δεν το μοιράζεται με κανέναν.

Η στ’ πτέρυγα είναι η περίφημη VIP του Κορυδαλλού. Οταν οι άλλες έχουν από 300 και πλέον κρατούμενους, η στ’ έχει μόλις 60. Εκεί... φιλοξενήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Εκεί βρίσκονται μόνοι τους μεγάλα ονόματα του εγκλήματος, ενώ στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι Ελληνες. Στην πτέρυγα αυτή υπάρχει πάντα ησυχία, καθώς οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους τροφίμους είναι οι εργαζόμενοι της φυλακής και οι υπόλοιποι «ξακουστοί» εγκληματίες.


Τα καπάκια Βic, τα ναρκωτικά και η ασφάλεια

Σε κάθε φυλακή, ακόμη και στις πιο σύγχρονες και αυστηρές, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Η αλήθεια είναι ότι τα ναρκωτικά βοηθούν τη φυλακή να βρίσκεται σε... καταστολή, ειδικά αν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, όπως συμβαίνει στον Κορυδαλλό, όπου υπάρχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι που η διοίκηση τους χρωστά μέχρι και 300 ρεπό (!), παρά το γεγονός ότι εργάζονται και Σαββατοκύριακο. Βέβαια, για κάποιους άλλους, όπως για μια δημοτική αστυνομικό στα Χανιά, όπως λέγεται, δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, αφού, αντί για τις φυλακές, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, αποτελεί εξαίρεση και εργάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κάθε δόση ηρωίνης ή κοκαΐνης στον Κορυδαλλό ονομάζεται «καπάκι». Ζυγίζει όση σκόνη κοκαΐνης ή ηρωίνης μπορεί να χωρέσει ένα καπάκι του γνωστού σε όλους στιλό Βic. Με αυτό τον τρόπο οι κατάδικοι ζητούν από τον έμπορο ναρκωτικών τα «καπάκια» που χρειάζονται. Οι έμποροι ναρκωτικών του Κορυδαλλού πραγματικά θησαυρίζουν σε σχέση με τους υπολοίπους, αφού κάθε «καπάκι» πωλείται σε τιμές τρεις και τέσσερις φορές υψηλότερα από την τιμή αγοράς. Η διακίνηση γίνεται με πολλούς τρόπους, από διεφθαρμένους σωφρονιστικούς, από επισκεπτήρια αλλά και από κάποιους δικηγόρους. Αλλωστε, ο έλεγχος είναι υποτυπώδης. Εχει παρατηρηθεί το φαινόμενο στην πύλη ελέγχου το μηχάνημα-σκάνερ για τα μεταλλικά αντικείμενα να μη «χτυπά» στα κέρματα που έχει κάποιος στην τσέπη του. 

Η ασφάλεια είναι επίσης ένα ζητούμενο στις φυλακές. Κάποιος επώνυμος εγκληματίας ίσως να την έχει δεδομένη, επειδή θα βρίσκεται με τους «φίλους» του. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους τροφίμους. Αν έχεις χρήματα, μπορείς να την εξασφαλίσεις πληρώνοντας τους αρχηγούς κάθε πτέρυγας ή κάποιους μεγαλόσχημους σωφρονιστικούς και να κοιμάσαι ήσυχος. Αν δεν έχεις ή δεν θέλεις να πληρώσεις, θα υπάρξουν σίγουρα κάποια προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. 


Οι τρομοκράτες και το... Παράρτημα 

Στο περίφημο «Παράρτημα» των Φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται κατάδικοι για τρομοκρατία και θεωρείται από τις κορυφαίες μεταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αφού εκεί δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα. Ωστόσο, ο ζήλος του κράτους για τους τρομοκράτες είναι τόσο μεγάλος, που στο Παράρτημα απασχολούνται 18 φύλακες για πέντε άτομα, όταν στις πτέρυγες απασχολείται ένας φύλακας σε κάθε βάρδια για 300 φυλακισμένους. 

Στο Παράρτημα εκτίει την ποινή του ο εκτελεστής της «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας, σε δικό του κελί. Επίσης, σε δικό του κελί, μετά τον τσακωμό που είχε με τον Κώστα Γουρνά του «Επαναστατικού Αγώνα», κρατείται ο Νίκος Μαζιώτης από την ίδια τρομοκρατική οργάνωση, ο οποίος, μάλιστα, προαυλίζεται μόνος του. Στο Παράρτημα βρίσκεται και ο έτερος τρομοκράτης από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» Γιώργος Πολύδωρος, καθώς και ο Γιώργος Πετρακάκος από τον «Επαναστατικό Αγωνα». Τα αδέλφια Τσάκαλου σχετικά πρόσφατα μεταφέρθηκαν στην Α’ Πτέρυγα μαζί με τους υπόλοιπους «συντρόφους» τους. 

Η καθημερινότητα για τους καταδικασμένους τρομοκράτες κυλά ήσυχα. Γυμνάζονται, συζητούν, διαβάζουν και, σπάνιο για τη φυλακή, διατηρούνται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, αφού ούτε καπνίζουν. Δεν έχουν επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους ή τους «συντρόφους» τους. 

Πηγή: www.etypou.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.